Događanja

RAZNE UMJETNOSTI

Počinje Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti

Danas počinje Ljeto u MSU. Kao i proteklih godina, radi se o programu koji spaja glazbeni dio na krovu MSU-a, ali i likovnu i filmsku umjetnost.

Ilustracija   FOTO:Tomislav Miletic/PIXSELL
Piše: Media Servis

''Dakle, nije samo sviranje na krovu muzeja, što je vrlo da kako atraktivna lokacija, nego za cijenu jedne ulaznice dajemo takozvani "3u1". Možete pogledati najbolje filmove sezone, "Best of Metropolis", u klimatiziranoj dvorani Gorgona u Muzeju suvremene, i nakon toga pogledati sjajnu izložbu "Bauhaus", po mnogima jedno od likovnih događaja sezone, i nakon toga se penjemo na krov", rekao je Branko Kostelnik. A na krovu i ove godine imena koja super zvuče:

"Kawasaki, Majke, Zabranjeno pušenje, Zoran Predin, Edo Maajka, Lajbah i Električni orgazam". Ljeto u MSU u petak otvara Kawasaki 3P, a sljedeći koncert, Majke, slušamo već sutra, u subotu. Nakon toga, ostali izvođači nastupat će subotama sve do 18. srpnja, kada program zatvara Električni orgazam. Prošle godine program je posjetilo više od 7 tisuća ljudi, ali bio je jedan koncert manje, pa organizatori ove godie očekuju još više ljudi:

"Nešto se tu gore na krovu muzeja dogodi pozitivno. Jedna pozitivna energija, jedna dobra vibra. Doista to nije fraza, dakle to je ono što stvarno odiše, to zagrebačko nebo i taj jedan protok zrake dobrih vibracija i jakih i simpatičnih ljudi i ekipa koje dolaze."

Ulaznice se prodaju po cijeni od 79 kuna, ali ponuđeni su i paketo po tri koncerta, koji ukupno ispadaju povoljniji:

"Dakle, za 3 koncerta su paketi za Majke, Zabranjeno pušenje i Lačni Franz, 158 kuna. Drugi paket je za druga 3 koncerta nakon ovih uvodnih, to je Električni orgazam, Lajbah i Edo Maajka, 178 kuna".

Organizatori napominju da je zbog specifičnog prostora na krovu Muzeja broj ulaznica ograničen kako bi se vodilo računa o sigurnosti gostiju. Koncerti počinju u 21 sat, a svi detalji su na web stranici MSU-a.