Događanja

DVA TJEDNA KULTURNIH DOGAĐANJA

Osječko ljeto kulture 29. lipnja otvara predstava "Mamma Mia!"

Jedanaest dana preostalo je do početka petnaestog po redu Osječkog ljeta kulture. OLJK ove godine traje do dvanaestog srpnja, a tijekom dva tjedna na jedanaest lokacija održati će se ukupno 32 događanja.

OLJK   FOTO:www.tzosbarzup.hr
Piše: Republika.eu / STV

Svečano otvaranje petnaestog po redu Osječkog ljeta kulture 29. lipnja u 21 sat i 30 minuta obilježit će mjuzikl Mamma Mia u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Organizatori kažu kako se radi o vrlo zahtjevnoj, no spektakularnoj predstavi koja je ujedno i dar grada Zagreba Osijeku. OLJK će ove godine imati i pet premijernih produkcija, uključujući i premijeru umjetničkog projekta «Razredni klasni neprijatelj» koja će se održati šestog srpnja u zgradi stare Ugostiteljske škole.

Sljedeća je opera «Cosi fan tutte» Umjetničke akademije u Osijeku i Fakulteta za glazbu Pečuh 11. srpnja, dok je peta i posljednja premijera pop rock koncert Bum! Tres! Lipa ples 2 Pjevačkog društva «Lipa». Na OLJKu će biti izvedene i predstave i koncerti iz gradova prijatelja Tuzle i Sombora, gostovanje Teatra Exit s nagrađivanom predstavom «Crveno», stand up predstava «Postdiplomsko obrazovanje» Vilima Matule te predstava «Ritina škola» Kazališta Planet Art iz Zagreba. Što se tiče izložbi, ove godine bit će ih šest.

Važno mjesto na ljetu kulture imat će i projekti Umjetničke akademije u Osijeku gdje se uključuju mladi umjetnici – predstava «Princ Eugen», predstava plesnog studija Osijek «Azteci» i koncert sastava «Gradski šetači». Tri su i književne večeri, a organizirani su i sadržaji za najmlađe kao što je festival slikovnice «Čuvari priča». Što se tiče plesnih predstava istaknuta je predstava «Đubrad prokleta», projekt Plesne mreže Hrvatske koji je također osvojio brojne nagrade. 

Sve dodatne informacije o OLJKu moći će se uskoro pronaći na službenoj stranici ljeta kulture ljetokulture.osijek.hr. Ulaz na sve predstave ove je godine besplatan, a ulaznice se ove godine neće dijeliti.