Moda & ljepota

PRONAĆI ĆETE IH KOD KUĆE

Prirodna sredstva za uklanjanje make-upa

Rijetko koja žena danas ne koristi make-up, a svakodnevno uklanjanje istog može nadražiti kožu, pogotovo nježno područje oko očiju.

Ilustracija   FOTO:youthelan.com
Piše: Republika.eu/Žena.hr

No uklanjanje make-upa je obavezno jer spavanje s istim uzrokuje začepljenje pora i prerano starenje. Zato, umjesto proizvoda koji biste kupili u drogeriji, razmislite o nekim blažim prirodnim mogućnostima koje možete pronaći u svom domu, a nemaju nikakvog štetnog utjecaja.

Maslinovo ulje

Kombinacija maslinovog ulja i hamamelisa (američke lijeske) učinit će čudo za vašu kožu zbog svojih svojstava i sastojaka. Pomoći će da se koža oporavi od mogućih oštrih odstranjivača koje koristite, ali i da izbjegnete začepljenje pora i sušenje kože. 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima visok udio masti te je vrlo dobro za suhu kožu jer je ujedno hidratantno. Učinkovito će ukloniti make-up, a djeluje kao ovlaživač i zaštitnik kože.

Krastavac

Zbog svojih hidratantnih svojstava, krastavac će omogućiti da vaša koža ne bude suha i bez sjaja. On će otkloniti mrtve stanice s kože, ali i eliminirati potrebu za čestim pilinzima na licu. Možete jednostavno ocijediti sok od krastavca s kojim se možete umiti ili ga možete izmiksati kako biste dobili smjesu koju ćete koristiti kao piling.

Bademovo mlijeko

Kako biste dobili bademovo mlijeko, blanširane bademe stvaite u blender i uz dodatakmalo vode miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Ovo mlijeko će ukloniti sva ulja, masti i make-up. Također, za uklanjanje make-upa ocijedite bademe preko gaze, a ostatke na gazi upotrijebite za piling lica – utrljajte na lice kružnim pokretima, a zatim isperite.

 

Izvor: zena.hr