Događanja

PUNO GLAZBE I BOGATA GASTRO PONUDA

U petak prva ovogodišnja Osječka ljetna noć

Ovaj petak održat će se prva od tri Osječke ljetne noći koje su već tradicionalno poznate kao pučka zabava u središtu grada. Na više lokacija u gradu moći ćete poslušati koncerte, zaplesati, uživati u lunaparku, a očekuje vas i bogata gastronomska ponuda.

Osječka ljetna noć   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Po prvi puta ove godine u programu Osječke ljetne noći naći će se i ples za sugrađane starije životne dobi koji će moći zaplesati u Hotelu Royal. Središnje događanje bit će na Trgu Ante Starčevića gdje će se uz promociju urbanih vrtova i dodjelu nagrada za najbolju gredicu moći i degustirati zdravi proizvodi. Tri vrhunska kuhara: Branka Rebić, Tomislav Đukić i Branko Ognjenović pripremit će 3000 porcija raznih jela za sve posjetitelje, a do 23 sata zabavljat će ih Coctail band. Kao i uvijek dosada bit će organiziran i bogat program za najmlađe, tako će na Trgu slobode uz ostalo biti organizrane brojne igre, kao i zabavni park, a djecu će zabavljati i plesna grupa Shine. Veselo će biti i kod secesijskog zdenca gdje od 21 sat počinje Jazz koncert nakon kojega će uslijediti vatromet s vode. Nakon ove noći, Osječani će moći uživati u još dvije u srpnju i kolovozu.

"Ljetne noći u srpnju imat će temu Disco night, znači jedna disco noć, gdje će se zapravo veliki disco organizirati na glavnom osječkom Trgu, a ona zadnja ljetna noć u kolovozu imat će temu spoja zelene i plave Hrtvatske znači Jadran i Osijek, Jadran i Slavonija", kaže Mislav Pavošević iz Turističke zajednice Osijek.

I vratimo se još malo u prvu noć u petak, u sklopu koje će u 21 sat biti održana i već tradicionalna Operna lipanjska noć i to u dvorištu HNK-a.