Požeško-slavonska

BRANIMIR GLAVAŠ O ''MRTVOJ'' UTRCI SDP-A I HDZ-A

''HDSSB će biti presudan jezičac na vagi''

Najnovije istraživanje rejtinga političkih stranaka pokazalo je izjednačenost SDP-ovog i HDZ-ovog bloka. SDP je na ljestvici popularnosti dostigao i prestigao HDZ i sada vode mrtvu utrku prema parlamentarnim izborima. Po svemu sudeći ta će se utrka i završiti na ovaj način, procjenjuje HDSSB-ov utemeljitelj Branimir Glavaš, koji je, s najužim stranačkim vodstvom, prisustvovao HDSSB-ovoj izbornoj skupštini u Čaglinu, u Požeško-slavonskoj županiji.

Branimir Glavaš   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Branimir Glavaš i najuže stranačko vodstvo ne propuštaju ni jednu skupštinu svog HDSSB-a. U najjačem sastavu došli su i u Čaglin. Vezano uz najnovije ankete Glavaš je rekao kako će predstojeći partlamentarni izbori završiti tijesnom pobjedom relativnog izbornog pobjednika, u čemu je, kako je naglasio, veliko značenje HDSSB-a, koji u toj tijesnoj utrci lijevog i desnog bloka, vidi svoju političku šansu.

"Stvari se razvijaju upravo onako kako smo i prognozirali proteklih nekoliko mjeseci, a to je da će HDSSB biti onaj jezičac na vagi nakon sljedećih parlamentarnih izbora, da će se voditi "mrtva" utrka jednih i drugih, i da će HDSSB sa svojim brojem saborskih zastupnika za koje duboko vjerujemo da će se kretati oko broja kojeg sada HDSSB ima u Hrvatskom saboru, a to je 5, 6 ili 7 saborskih zastupnika, i da će taj broj saborskih zastupnika biti presudan u slaganju buduće hrvatske vlade", rekao je utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.

Glavaš je rekao kako su Slavonci u proteklom desetogodišnjem razdoblju imali dovoljno vremena upoznati se s HDSSB-ovim programom i uvjeriti se u ozbiljnost ove političke opcije, kojoj je apsolutni prioritet briga o svom zavičaju. Danas je, rekao je, Slavonija najsiromašnija hrvatska regija. HDZ i SDP imali su dovoljno vremena riješiti probleme, no umjesto toga, oni su postali još veći, upozorio je Glavaš.

"Slavonsko-baranjski čovjek je danas opterećen tim brojnim problemima, doveden u poziciju i situaciju da odabire jednu novu političku opciju koja ulijeva povjerenje. A ta nova politička opcija u političkom životu Hrvatske kroz ovih 10 godina iskristalizirala se u imenu Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje", ističe Glavaš.

HDSSB se odgovorno nosi sa svim problemima i ne preupušta ništa slučaju. Dokaz tome je i skupština u Čaglinu, na koju je došla prva i najjača HDSSB-ova postava, rekao je Glavaš. Za HDSSB, naglasio je, jednako je važan Čaglin, kao i neka velika općina ili grad. Cilj je i imperativ HDSSB-a briga o ravnomjernom razvoju cijele Slavonije i Baranje, poručio je Branimir Glavaš. Vladimir Šišljagić, pak, podsjetio je kako je program HDSSB-a temeljen na pokretanju gospodarstva i poljoprivrede, podizanju standarda i razvoja u cjelini.

"Želimo ujediniti naše Slavonske županije, ovih pet županija. Da budemo jači. da možemo jače politički djelovati, da možemo ovdje osigurati infrastrukturu i sve ono što je potrebno, uz sustave navodnjavanja, staklenike, skladišne kapacitete, hladnjače u poljoprivredi. Ali, isto tako i u drugim gospodarskim djelatnostima, da bi se otvorila radna mjesta, i da bi naši mladi, ali i ljudi srednjih godina mogli naći radno mjesto, zaraditi zasluženu plaću kojom će moći osigurati svojoj obitelji egzistenciju i spriječiti taj veliki odlijev mladih koji odlaze "trbuhom za kruhom" iz Slavonije", rekao je Vladimir Šišljagić.

Dobar rezultat HDSSB-a na izborima preduvjet je da Željko Kraljičak postane ministrom poljoprivrede, čulo se također na skupu. Njegova kandidatura iskorak je u odnosu na sve druge političke stranke. To će, rečeno je, biti HDSSB-ov uvjet relativnom izbornom pobjedniku, kao i participacija u resoru regionalnog razvoja i fondova europske unije. Inače, za predsjednika općinskog ogranka HDSSB-a u Čaglinu izabran je Žarko Nemeček.