Društvo

FOTO

Mamići stigli u Hrvatsku

Braća Mamić danas su se ipak u pratnji odvjetnika vratili u Hrvatsku i privedeni su na obavijesni razgovor, no USKOK je privremeno povukao zahtjev za istražnim zatvorom.

Braća Mamić   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Media Servis

No tamo će neko vrijeme sigurno provesti druga dvojica osumnjičenih - Damir Vrbanović iz HNS-a i porezni inspektor Milan Pernar

"Obećavam da neće do promjene plana. Ja moram slušati odvjetnika, moramo štititi interese Dinama, da Zoran bude s igračima i trenira kako je zamišljeno do nedjelje, a onda od ponedjeljka što nam svima Bog da, jer mi ćemo u nedjelju navečer biti u našoj Hrvatskoj", rekao je Mamić.

 Ovako je jučer govorio Zdravko Mamić, no planovi su se ipak promijenili, pa je zajedno s bratom i u pratnji odvjetnika danas poslijepodne došao na prijelaz Goričan gdje ih je privela policija. Zbog novih okolnosti tužiteljstvo je privremeno povuklo zahtjev za istražnim zatvorom braće Mamić. Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

"Mora se provesti njihovo ispitivanje od strane USKOK-a. Mi od strane suda ne možemo konkretno reći kada će to ispitivanje trebalo ići. Tu je prvenstveno stvar USKOK-a hoće li ona nakon ispitivanja Zorana i Zdravska Mamića ići s prijedlogom prema sudu. Ukoliko i budu išli, s obzirom na zakonske rokove, možemo predvidjeti da bi to eventualno bilo sutra," rekao je Devčić.

Županijski sud donio je danas odluku da se zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istražni zatvor smjesti izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, a tamo se već nalazi poreznik Milan Pernar. Ovu četvorku tereti se da su Dinamo oštetili za gotovo 118 milijuna, a proračun za više od 12 milijuna kuna. Iz Dinama su se oglasili priopćenjem u kojem daju podršku braći Mamić.

"Sutkinja je nakon provedenog ročišta prihvatila prijedlog USKOK-a i odredila istražni zatvor u trajanju od mjesec dana u odnosu na Damira Vrbanovića. Dakle, pritvorska osnova se temelji na činjenici da postoji opasnost od utjetcaja na svjedoke i u konkretnom slučaju sutkinja je prihvatila prijedlog u odnosu na 22 svjedoka," kaže Devčić.

Ovu četvorku tereti se da su Dinamo oštetili za gotovo 118 milijuna, a proračun za više od 12 milijuna kuna. Iz Dinama su se oglasili priopćenjem u kojem daju podršku braći Mamić.

"Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza našeg izvršnog predsjednika Zdravka Mamića te glavnog trenera Zorana Mamića i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost."Pošto je Dinamo dobijao novac od grada Zagreba, za mišljenje o malverzacijama pitalo se i gradonačelnika Bandića koji je također proveo nekoliko mjeseci u Remetincu zbog drugih slučajeva.

"Ne znam ja ništa o izvlačenju novca iz Dinama, to ćete morati pitati druge institucije. Vi nešto znate o tome? Nemojte ni mene pitati, ja znam još manje, ali možete me pitati. Moj odgovor ćete dobiti. Ja ne znam da su izvlačili novac iz Dinama, a još manje gradski. Ako su izvlačili svatko će odgovarati," rekao je Bandić.