Društvo

BRAĆA MAMIĆ ĆE NOĆ PROVESTI NA ORANICAMA:

U nedjelju odluka o istražnom zatvoru!

'Danas, čim je rečeno da je ročište za istražni zatvor, naravno da smo došli', kazala je Jadranka Sloković.

Zdravko Mamić smiren i nasmijan   FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Dnevno.hr

20: 55 Nakon što je iznio svoju obranu na ispitivanju u USKOK-u Zdravko Mamić je odbacio sve tužbe koje mu se stavljaju na teret. Zdravko Mamić je prevezen nazad na Oranice.

U nedjelju će Županijski sud odlučivati o određivanju istražnog zatvora.

19:15 Zdravko Mamić u USKOK je stigao – nasmijan. Njegova odvjetnica Jadranka Sloković na pitanje novinara zašto Mamići nisu ranije došli u Hrvatsku je rekla:

– Bili su na putu, a dobivali smo krive informacije. Već prvog dana je bila informacija da je izdana neka interna tjeralica, a onda smo doznali da je riječ o krivoj informaciji i da je ona izdana jučer. Danas, čim je rečeno da je ročište za istražni zatvor, naravno da smo došli.

Zoran Mamić je vraćen u prostorije PN USKOK na Oranicama gdje će prespavati.

18:40 Završeno je ispitivanje Zorana Mamića koji je potom iz USKOK-a vraćen na Oranice pritvorskom nadzorniku. Njegov odvjetnik Čedo Prodanović nije htio govoriti je li Zoran Mamić iznosio obranu i odgovarao na pitanja nego je napao istražitelje da su pod svaku cijenu htjeli izazvati uhićenje braće Mamić. Prodanović je kazao kako je Zoran Mamić bio na službenom putu u Sloveniji gdje je imao zakazane utakmice s momčadi i da je to svima bilo dobro poznato. Također je naglasio da je iznos štete od 17 milijuna kuna promašen. Tvrdi da su istražitelji pogrešno iščitali poslovnu dokumentaciju, jer da su je ozbiljnije i pomnije analizirali do kraja, ne bi promašili ‘ceo fudbal’.

18:30 Kako se neslužbeno doznaje, USKOK će ponovno zatražiti istražni zatvor za Mamiće. O tome će na ročištu u nedjelju odlučiti sutkinja istrage Erna Dražančić.

17:46 – Zoran Mamić prvi je stigao na ispitivanje u USKOK, a s njim i odvjetnik Čedo Prodanović. Na pitanje kako će se braniti Zoran Mamić je kazao ‘čut ćete kad se vratim’. Brat Zdravko i dalje je na Oranicama.

17:30 Čeka se sprovođenje braće Mamić u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu. Navodno će na ispitivanje u USKOK prvi ići Zoran mamić i to oko 17.45 sati, a nakon toga Zdravko Mamić.

16:10 Mamići su stigli u prostorije PN USKOK na zagrebačkim Oranicama. Dočekao ih je pritvorski nadzornik koji će odrediti termin ispitivanja.

Izvor: Dnevno.hr