Crna kronika

ŠESTI POKUŠAJ DELOŽACIJE USPJEŠAN

Obitelj Cvjetković predala dom, pozvala Živi zid da se povuče

Unatoč brojnim aktivistima Živog zida, šesti pokušaj deložacije obitelji Cvjetković iz njihove kuće na zagrebačkom Bukovcu ipak je bio uspješan.

Deložacija obitelji Cvjetković   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

"Pravo na dom," skandirali su jutros aktivisti koji su prilaz kući zapriječili balvanima. Deložaciju nije uspjela spriječiti ni izaslanica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Vesna Balenović. 

Predstavnik suda odlučio je da će se postupak deložacije nastaviti i to uz potporu internventne policije. Obitelj Cvjetković na kraju je odlučila mirno predati svoj dom i pozvali su Živi zid da se povuče. Obitelj je najavila prosvjede na Markovom trgu. Odvjetnik Vladimir Gredelj, opunomoćnik petero djece Cvjetkovićevih koji je tražio odgodu ovrhe do rješenja drugog, parničkog postupka, je ogorčen. Novi vlasnik odbio je prijedlog da obitelj godinu dana ostane u domu uz plaćanje najamnine.

"Meni je to osobno teško palo zato što nisam vjerovao da predsjednica Ustavnog suda i Ustavni sud koji su dobili izuzetno nagradu kao jedni od ključnih faktora u razvoje ljudskih prava u Hrvatskoj. Ovo je, meni se čini dovelo u pitanje opravdanost ne nagrade," rekao je Gredelj. Marija Veronkica Cvjetković najavljuje da će s obitelji prosvjedovati na Markovom trgu.

"Evo zovem sve žive i koji se osjećaju kao građani Republike Hrvatske jer ovdje se ne brane Cvjetkovići, nego se brani dom svih koji žive u Hrvatskoj," izjavila je Marija Veronkica Cvjetković.