Kino & Film

PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Proglašeni pobjednici, 'Zvizdan' najbolji film

Proglašeni su pobjednici 62. Pulskog filmskog festivala.

Ekipa Zvizdana   FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Dobitnik Velike Zlatne Arene 62. Pulskog filmskog festivala za najbolji film je „Zvizdan“, redatelja Dalibora Matanića, produkcijske kuće Kinorama i producentice Ankice Jurić Tilić.

Tijekom proteklog festivalskog tjedna, prikazano je 128 filmova u 12 različitih filmskih programa, od kojih je pet natjecateljskih filmskih programa: Hrvatski program, Međunarodni program, Susjedi i prijatelji, Kratka Pula i Studentski program. Imenovani su članovi četiri različita ocjenjivačka suda (od kojih je jedan za program Kratka Pula i Studentski program) koja su birala najbolje filmove i filmske profesionalce.

Prema riječima ocjenjivačkog suda nagrada je dodijeljena „za film koji ima sposobnost doprijeti do gledatelja sa svojom porukom kroz odlično artikuliranu narativnu strukturu i originalne glumačke izvedbe.

Film „Zvizdan“, redatelja Dalibora Matanića, također je osvojio nagradu Zlatna Arena za najbolju režiju, za najbolju glavnu žensku ulogu, za najbolju sporednu žensku ulogu, za najbolju sporednu mušku ulogu te Zlatnu Arenu za kostimografiju.

Publika je, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni, dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu „Bitćemo prvaci svijeta“, redatelja Darka Bajića s prosječnom ocjenom 4,85.