Događanja

VATRENA ATMOSFERA

Thompsonovim koncertom završena proslava 20. obljetnice Oluje

Velikim koncertom Marka Perkovića Thompsona u Kninu na kojem je bilo, prema procjenama, između 80 i 90 tisuća ljudi, završeno je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja te 20. obljetnice akcije Oluja. I u Kninu, ali i u Rijeci gdje se održavao performans, zabilježeni su nacionalistički ispadi...

Koncert u Kninu   FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
Piše: Media Servis

Proslava u Kninu trajala je do dugo u noć. Na koncertu Marka Perkovića Thompsona nisu zabilježeni veći incidenti, policija je evidentirala samo nekoliko osoba s ustaškim obilježjima, ali stadionom se orilo i "Za dom spremni" i "Ubij Srbina" na što nitko nije reagirao. Okupljene je "zapalio" govor vođe šatoraša Đure Glogoškog.

U riječkom HNK izveden je performans "Drugi rat" tijekom kojega je pet protjeranih žena različitih nacionalnosti javnosti otkrilo svoje životne drame. Kazalište je osiguravala specijalna policija jer su prosvjedovali branitelji i pripadnici Armade smatrajući to provokacijom. Zatražili su smjenu intendanta Olivera Frljića jer se bavi političkim, a ne umjetničkim radom. Uvrede su pljuštale i na račun gradonačelnika Vojka Obersnela koji je poručio da se on ne miješa u rad intendanta.