Moda & ljepota

SLANI RECEPT

Prirodni sprej za kovrčanje kose

Tko ne bi želio valovitu kosu poput one koja nastane kada nam se na njoj osuši sol iz mora nakon kupanja? Ako nisi na moru, a želiš ovakve 'valove' donosimo ti recept kako napraviti svoj slani sprej za valovitu kosu. Sve što ti treba je nekoliko sastojaka i malo vremena i truda

Prirodni sprej za kovrčanje kose   FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
Piše: Republika.eu/ Zdravakrava.hr

Posljednjih godina na tržištu se pojavio velik broj slanih sprejeva za koje kažu da se s njima dobije isti efekt kovrčanja kose kao kada izađeš iz mora. Kupovni sprejevi puni su različitih sastojaka od kojih ti neki mogu oštetiti i isušiti kosu pa ti donosimo recept od prirodnih sastojaka koji će njegovati tvoju kosu i istovremeno joj podariti izgled prirodnih morskih kovrča.

Sastojci:

1 šalica tople vode (ne kipuće) - Ako želiš posvijetliti kosu kao bazu, umjesto vode, možeš koristiti jaki čaj kamilice, a ako je želiš potamniti koristi crni čaj.

2 žlice sitne morske soli 

1 žličica aloe vera gela

1/2 žličice regeneratora (ako imaš masnu kosu, nemoj staviti regenerator da je dodatno ne zamasti)

Po izboru: nekoliko kapi eteričnih ulja za fin miris i ako želiš posvijetliti kosu dodaj 1 žličicu soka od limuna 

Prazna boca sa štrcaljkom

Priprema:

Sve sastojke stavi u bocu sa štrcaljkom i mućkaj minutu do dvije sve dok se sol ne otopi. Ako si koristila čaj kao bazu ili dodala limunov sok, sprej čuvaj u hladnjaku, a ako nisi, sprej možeš čuvati na sobnoj temperaturi. Sprej možeš koristiti od 3 do 4 mjeseca.

Kako koristiti slani sprej?

Za najbolji efekt, sprej nanesi na vlažnu raščešljanu kosu i zatim je omotaj ručnikom i pusti da se tako osuši. 

Ako je tvoja kosa ravna i teže se kovrča operi navečer kosu, raščešljaj je i na još vlažnu nanesi sprej te ispleti riblju kost ili je zamotaj u visoku punđu i tako ostavi preko noći da se osuši. Ujutro ćeš imati valovitu kosu. Ako dodatno želiš učvrstiti ovakve kovrče nanesi još spreja na cijelu kosu.


Izvor: Zdravakrava.hr