Kazalište

ŠIRENJE IDEJA 18-MINUTNIM GOVORIMA

TEDxOsijek konferencija u Dječjem kazalištu

10. listopada ove godine, u prostoru Dječjeg kazališta Branko Mihaljević biti će održan cjelodnevni događaj koji će uz hranu i piće, izlaganja lokalnih i međunarodnih govornika, te TED videe, ponuditi Osijeku dozu pozitivne energije i inspiracije.

TED konferencija   FOTO:SiB.hr
Piše: Republika.eu/SiB.hr

Tema ovogodišnje TEDxOsijek konferencije je „Explore.Dream.Discover.“, te će govornici podijeliti svoju strast i svoje ideje vrijedne širenja u kratkim govorima (do 18 minuta), koji će biti snimljeni i kasnije dostupni na službenom TEDx Youtube kanalu.

Kako se sam događaj bude bližio, sve informacije o programu, govornicima i detaljima o tome što vas sve može očekivati na TEDxOsijek biti će dostupne na službenoj web stranici (www.tedxosijek.com), te službenom FB profilu.

Zato pratite sve novosti, sačuvajte datum i pridružite nam se na TEDxOsijek!

Što je TED?

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju ideja, najčešće u obliku kratkih, moćnih govora (18 minuta ili kraći). Započeo je 1984. godine kao mjesto gdje su se Tehnologija, Zabava (Entertainment) i Dizajn približavali, a danas pokriva gotovo sve teme - od znanosti, poduzetništva do globalnih problema - na više od stotinu svjetskih jezika. 

TED je globalna zajednica, koja prihvaća ljude iz svake discipline i kulture, koji su u potrazi za boljim shvaćanjem svijeta. Snažna vjera u mijenjanje stavova, života i onoga što nas okružuje, kroz moć ideja, je osnova ovog pokreta. Na TED-u vodeći svjetski mislioci i praktičari dolaze u 18 minura održati govor svojeg života. Govori su kasnije besplatno dostupni na Internetskoj stranici TED.com. Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Sir Ken Robinson, Steve Jobs i Stephen Hawking samo su neki od govornika na TED-u. 

 

Što je TEDx?

U duhu ideja vrijednih širenja, TED je prije 5 godina stvorio program koji se zove TEDx. TEDx je program lokalnih, samo-organiziranih događaja koji ima cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED-stilu. Naš događaj nosi naziv TEDxOsijek, gdje „x“ označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“. Na TEDx događajima videi TED govora i govornici kombiniraju se kako bi prisutne potakli na razgovor i diskusiju.. TED konferencija daje opće smjernice za TEDx program, ali pojedini TEDx događaji, uključujući i ovaj u Osijeku su samostalno organizirani.

 

Zašto TEDx u Osijeku?

Ranije ove godine započela je organizacija TEDx događaja u Osijeku kako bi se kroz ideje vrijedne širenja donijelo nešto novo i pozitivno u naš grad. Kroz dosadašnja tri događaja, kroz osobni trud i napore mnogobrojnih volontera, te ekipe koja je prepoznala važnost ovog događaja za lokalnu zajednicu, više stotina naših sugrađana upoznati su sa raznim idejama vrijednim širenja, a na posljednjem događaju (TEDxOsijekWomen) i lokalne govornice podijelile su svoju strast sa svim uzvanicima. 

Želja je da kroz ove događaje u Osijeku promovirati jednu poticajnu i inspirativnu atmosferu i stvoriti sredinu koja će biti plodno tlo za neke nove, lokalne ideje vrijedne širenja.

Izvor: SiB.hr