Virovitičko-podravska

9,1 KILOMETAR DIONICE

Ministar Hajdaš Dončić u obilasku radova na dionici brze ceste Virovitica-Suhopolje

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obići će danas radove na izgradnji prve faze dionice podravske brze ceste između Virovitice i Suhopolja.

Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture   FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
Piše: Media servis

Ukupna duljina dionice iznosi 9,1 kilometar, a počinje južnim krakom deniveliranog čvorišta "Virovitica" s državnom cestom DC5 u neposrednoj blizini naselja Brezik i Virovitičke šećerane, a završava u čvorištu "Suhopolje" na križanju sa županijskom cestom ŽC4005.

Građevinskim zahvatom predviđena je izgradnja trase glavne ceste, južnog kraka deniveliranog čvorišta "Suhopolje", te južnog kraka deniveliranog čvorišta "Virovitica", uključujući čvorište u razini "Virovitica-jug" sa svim objektima i popratnom infrastrukturom, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Investitor projekta je društvo Hrvatske ceste d.o.o., izvođač radova Poslovna udruga Osijek-Koteks d.d. i Tehno-Elektro d.o.o., dok ugovorena vrijednost investicije iznosi 94.870.940,32 kuna (bez PDV-a), dodaje se u priopćenju Ministarstva.