Moda & ljepota

PRIPAZITE NA IZGLED

Modne greške zbog kojih izgledate krupniji nego što jeste

Od predimenzioniranih vesti i nabranih kaputa do dolčevita - postoji puno odjevnih predmeta u kojima ćete izgledati kao da imate koji kilogram viška čak i ako ste mršavica. Nekim ženama to je dobrodošlo, no ako spadate među one koje paze na svaki detalj kako bi izgledale što vitkije, onda obratite pozornost na ove greške

Modne greške   FOTO:Innovated Captures - Fotolia
Piše: Republika.eu/ Zena.hr

Biranje dobro krojene odjeće prvi je korak, a kako biste izgledali najbolje što možete, izbjegavajte ove greške

Nosite preusku odjeću

Dobro krojena odjeća naglasit će vaše tijelo na najbolji način, no biranje hlača, suknji, haljina te majica ili košulja koje su naprosto preuske – učinit će da izgledate punije. Svako veće zatezanje materijala nije dobro i ranije birajte veću veličinu. I znajte, samo što je neki odjevni predmet od rastezljivog materijala ne znači da možete kupiti dva broja manju veličinu.

Pazite s haljinama "cigareta" kroja

Nošenje bezobličnih haljina širokog kroja može se pretvoriti u grešku koja vas vizualno čini širom, osobito ako imate obline. Bez jasne definicije struka u ovakvim haljinama izgledat ćete kao da ste oblik tijela jabuke – čak iako ste inače kruška ili pješčani sat. U ovom slučaju nabacite tanki remen ili naprosto birajte haljine A-linije.

Klonite se vrećaste odjeće

Vrećasta odjeća obično je bezoblična i može prividno vašoj figuri dodati par kilograma viška. Ako volite komotne majice ili hlače/suknje, pobrinite se da ih kombinirate s nešto užim drugim odjevnim predmetima kako biste donijeli balans svojoj odjevnoj kombinaciji. Međutim – kada su u pitanju vrećaste jakne ili kaputi – većinu njih mogu nositi samo mršavice.

Pronađite pravi uzorak

Biranje krivih uzoraka česta je greška zbog koje se činite veći nego što stvarno jeste. A hlače s uzorkom znaju biti posebno problematične, osobito ako se radi o sitnom uzorku. Veliki uzorak, ako je dobro odabran može suziti, no izbjegavajte nešto sitno i pretjerano šareno jer će dodati volumen vašoj silueti.

Krivo donje rublje

Odjeća će vam izgledati dobro, samo ako vam to donje rublje dozvoli. S krivim grudnjakom možete izgledati krupniji u torzu. Važno je naglasiti najuži dio vaše siluete, tik ispod grudi. Bitne su i košarice – koje stvaraju laskavu siluetu. Nemojte birati preuski grudnjak ili gaćice jer će vam tako samo iskočiti "šlaufići" i biti primjetniji.

Previše slojeva

Jesen je vrijeme kada je slojevito odijevanje najpopularnije (i ima najviše smisla). Iako slojevito odijevanje može uvelike suziti figuru, jako lako se može pretvoriti i u modnu grešku zbog koje izgledate veći nego što jeste. Lepršavi slojevi trebaju se kombinirati s užim slojevima kako bi se stvorio bolji balans. Samo nemojte nešto usko nositi na nešto šire i lepršavije jer ćete na kraju stvoriti još više volumena.

3/4 hlače i midi suknje

U "odrezanim" hlačama  noge se mogu činiti nešto šire nego što jesu, a isti problem je i s midi suknjama koje sežu negdje duž listova. Kako biste noge istaknuli na najbolji način nosite suknje ili tik iznad koljena ili pak se odlučite za dugačke jednobojne hlače (po mogućnosti u tamnijoj boji) kako biste izdužili noge, te ih prividno suzili.

Cipele s krupnom petom

Cipele s visokom petom mogu pomoći izdužiti figuru, no kada ih birate obratite pozornost da se ne odlučite za cipele s krupnom petom - koje mogu vizualno proširiti vaše noge. Osobito izbjegavajte pune platforme i gladijatorice – one odlično izgledaju na mršavim modelima, ali će vizualno proširiti nogu prosječne žene.


Izvor: Zena.hr