Moda & ljepota

TREND KOJI NE POSUSTAJE

Zašto su svi još uvijek ludi za čizmama Dr. Martens?

Danas ih obožavaju i slavne cure Jessica Alba, Katy Perry, Miley Cyrus, Daisy Love i mnoge druge, koje ih nose uz traperice ili sexy haljinice i natkoljenice.

Piše: Republika.eu/ Index.hr

Trendovi dolaze i prolaze, no neke su stvari i u modi vječne - poput Chanel kostimića, Levi's traperica i cipela Dr. Martens.

Ove legendarne čizme osmislio je Nijemac Kläus Märtens, isprva za svoje potrebe, a zatim i za širu proizvodnju ni ne sluteći kako će postati hit koji će se nositi još desetljećima.

Isprva su, zbog njihove mekoće, ali i otpornosti, čizme Dr.Martens nosili radnici, poštari i policajci, no pravu su popularnost doživjele krajem sedamdesetih u Velikoj Britaniji, kad su ih otkrili punkeri.

Od tada pa na dalje postale su modni pečat buntovnih generacija, a kasnije i pomodnih djevojaka i muškaraca koji su svom outfitu željeli dati opušteni, punk element.

Bez ovih čizma u ludim bojama bilo je teško zamisliti prekrasnu Gwen Stefani na početku karijere, a plavokosa ljepotica i dan danas ih rado nosi.

Da su ove čizmice ultimativni modni komad "it-cura" dokazuje i činjenica da su slavne mame Victoria Beckham i Kim Kardashian, poznate kao utjecajne modne ikone, više puta odlučile svoje djevojčice obući u stajlinge upotpunjene minijaturnim verzijama čizmica Dr.Martens.


Izvor: Index.hr