Događanja

MEMORIJAL "DARKO LUKIĆ" U OSIJEKU

Najbolji mladi pijanisti od petka do nedjelje na 19. Memorijalu „Darko Lukić“

Najbolji mladi pijanisti iz Hrvatske i inozemstva nastupiti će na tradicionalnom Memorijalu „Darko Lukić“ u Osijeku. 19. po redu klaviristički memorijal održat će se od 13. do 15. studenoga i publici će kao i uvijek dosada ponuditi kvalitetan i zanimljiv glazbeni program.

Ilustracija   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Prve dvije večeri međunarodnog susreta mladih klavarista već uobičajeno su rezervirane za trenutačno najbolje učenike i studente klavira. Želja organizatora iz Glazbene mladeži Osijek je predstaviti talentirane i nagrađivane mlade glazbenike široj publici kao i poticati nove glazbene talente.

"Prvu večer nastupaju učenici koji su na državnom natjecanju osvojili prve nagrade svatko u svojoj kategiriji, tako da će doći 8 učenika,  nešto iz osnovnih, nešto iz srednjih škola. U drugoj večeri nastupaju studenti, dolazi nam student Ivan Krpan iz Zagreb, dolazi nam naša studentica s osječke Umjetničke akademije, dolazi nam studentica iz Novog Sada i Budimpešte. To će biti zgodna večer, svatko ima po 20 minuta vrlo interesantnog i dosta teškog programa", kazala je predsjednica Glazbene mladeži Osijek Lidija Neznanović.

Posljednje večeri solistički koncert će održati mladi umjetnik Aljoša Jurinić. On je na ovogodišnjem Chopenovom natjecanju koje se svakih pet godina održava u Varšavi ušao u finale među 10 najboljih pijanista.

"On je postao velika mlada zvijezda u usponu i tražena zvijezda kako u Europi tako i izvan nje. Mi smo još negdje u trećem mjesecu razgovarajući i razmišljajući koga pozvati rekli idemo pozvati njega, on bi mogao napraviti velike stvari. Mi njega pratimo od 2003. godine  onda je bio prvi puta u Osijeku na memorijalu, 2007. je pobjedio na osječkoj EPTA-i, i eto očito da smo imali dobar nos“, istaknuo je ravnatelj Glazbene škole Franje Kuhača, Josip Uglik.

Svi koncerti će se održati u atriju Gradske straže Muzeja Slavonije s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice za prve dvije večeri je 10 , dok je za treću koncertnu večer cijena 20 kuna.