Moda & ljepota

ULJEPŠAJTE VRAT I DEKOLTE

Lijepa ogrlica obogatit će vaš stajling

Ako volite nositi različite vrste ogrlica, bilo od dragog i poludragog kamenja, plemenitih i drugih metala, prirodnih materijala, stakla, plastike, tkanine, tada sigurno ste mnogo puta bili suočeni s činjenicom da vam omiljena ogrlica nikako ne pristaje uz izrez majice koju ste obukli

Oglice   FOTO:Fotolila
Piše: Republika.eu/ Zena.hr

Naime, postoje određene zakonitosti o nošenju određene vrste nakita. Zato smo pripremili sigurna i lijepa rješenja, koja će na najbolji mogući način, ne samo istaknuti vaše ogrlice, nego uljepšati izgled vrata i dekoltea.

Ako obratite pozornost dovoljno je imati nekoliko pažljivo izabranih modela ogrlica, koje ćete vrlo lako kombinirati s raznim vrstama izreza na odjeći.

Ogrlice na dolčevitama

Dolčevitama pristaju dvije vrste ogrlica; Dugačke ogrlice koje sežu do sredine trbuha u obliku tanjeg ili debljeg lanca s velikim privjeskom.

Druga, nešto elegantnija solucija je bogatija okruga ogrlica koja pada odmah ispod ključnih kostiju.

Ogrlice na okrugloj kragni

Na jednostavnu okruglu kragnu najbolje pristaje kratka okrugla voluminozna ogrlica. Ogrlica ili treba padati odmah ispod otvora majice ili pratiti liniju otvora, kako bi popunila prazninu između ruba majice i vrata.

Ogrlice na ovalnoj kragni

U načelu, na ovalnu kragnu najbolje pristaju duge ogrlice s privjescima, koje sežu do sredine trbuha, jednako kao što je i slučaj s dolčevitama. U alternativi, ako ne volite ili nemate dugu ogrlicu, ovaj izrez možete kombinirati s poludugom ili dugom slojevitom ogrlicom.

Ogrlice na „V“ izrezu

Kada je u pitanju najbolja ogrlica za „V“ kragnu, onda je najvažnije da odaberete onu koja najbolje prati izrez majice te da vam doseže rub izreza, a ako prelazi, neka svakako bude slojevita.

Manje popularna, ali ne i lošija alternativa za osobe koje vole klasičniji nakit, možete ga kombinirati s okruglom bogatijom ogrlicom, koja ne prelazi rubove V izreza na bilo kojem mjestu.

Ogrlice na dubokom okruglom izrezu

Kratke ogrlice koje padaju iznad izreza ili prate sam izrez najbolja su opcija, jer u biti cilj je u popuniti nastali „prazni“ prostor.

Kao alternativu možete nositi dugačku jednostavnu ogrlicu s privjeskom koja prelazi rub izreza i pada po sredini trbuha.


IZVOR: Zena.hr