Gospodarstvo

ROTACIJA U BRODOSPLITU

Prestaje raditi 200 radnika, angažirat će se novi

U Brodosplitu je trenutno zaposleno 2.315 radnika, te da je od 2013. godine, kada je Brodosplit privatiziran, kroz proces selekcije prošlo više od 6.000 radnika od kojih je 832 novozaposlenih.

Ilustracija   FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Index.hr

U Brodosplitu će do kraja ove godine prestati angažman oko 200 radnika zbog isteka ugovora na određeno vrijeme, ali će nakon toga biti angažirano više stotina novih za kojima postoji potreba, doznaje se u utorak u splitskom brodogradilištu.

"Ovog mjeseca za oko 40 radnika istekao je ugovor na određeno vrijeme, a do kraja godine ukupno će isteći 200-tinjak takvih ugovora i oni se neće produljivati te će ti radnici prestati raditi u Brodosplitu. Nije riječ o otkazima već uobičajenom poslovnom ciklusu u metalurškoj industriji gdje se ugovori za radni odnos sklapaju na određeno vrijeme ovisno o potrebama za izvršenje planiranog posla", rekao je za Hinu glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

Po njegovim riječima Brodosplit planira angažirati više stotina novih radnika, pretežno brodomontera, zavarivača i brusača, jer za tim radnicima postoji potreba, s obzirom na ugovorene poslove.

"Brodosplit ima ugovorenih 17 brodova, niz vanbrodograđevnih projekata i sve svoje poslove ugovara sa pozitivnom kalkulacijom. Time poduzeće ima uposlenih radnika za ovu i sljedeće dvije godine, a dio seže i do 2018." rekao je  Jurišić.

IZVOR: Index.hr