Politika

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN MATIJE BABIĆA

Linić: Da, prijatelj sam sa Šegonom i Ježićem, a tajne službe zloupotrebljavaju Index

Javljajući se iz HRT-ova riječkoga studija za Studio 4, jedan od veterana hrvatske politike Slavko Linić iznio je teške optužbe na račun portala Index i njegova vlasnika Matije Babića.

Slavko Linić   FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / HRT

Index je jučer objavio fotografije Linićeva boravka na Korčuli gdje ga je ovog vikenda ugostio njegov bivši pomoćnik Branko Šegon. S njima je bio i kontroverzni riječki poduzenik Robert Ježić poznat iz afere INA-MOL.

S obojicom je, priznaje Linić, i dalje prijatelj. Što se tiče mog boravka na Korčuli u toku vikenda, to je sve djelo tajnih službi i policije, koji zloupotrebljavaju Index i objavljuju svoja praćenja i špijunske afere. Nemojte se ni čuditi, vlasnik portala je taj koji je pokrao državni proračun za 6 milijuna kuna. Neprihvatljivo je da medijski vlasnici imaju kaznena djela i probijanje državnog proračuna. Ja svoje račune sam plaćam, poručuje Linić i dodaje kako je istina da je veliki prijatelj Šegona.

"...jer smo doživjeli zajednički progon neodgovornog Milanovića. I sa Ježićem sam dugo godina prijatelj. Ja se svojih prijatelja ne odričem, svatko odgovara za svoje poznanike", pojasnio je.

Kazao je i kako je državni odvjetnik zaključio nagodbu s Matijom Babićem, vlasnikom portala Index.hr, gdje je Babić priznao pronevjeru. Državni odvjetnik je, umjesto 6,5 milijuna, dozvolio da se plati samo 4 milijuna kuna i dao mu presudu za dobrovoljni rad. Sam Babić je priznao djelo krađe državnog proračuna, ali to je Hrvatska, ukradete 6 milijuna kuna i idete na dobrotvorni rad, kazao je Linić.

 

IZVOR: HRT