Događanja

AKCIJA "VODITE ME U MUZEJ"

Besplatne kreativne radionice u Muzeju Slavonije Osijek

Tijekom božićnih blagdana Muzej Slavonije Osijek i ove je godine pripremio mnoštvo kreativnih radionica. Akcija „Vodite me u muzej“ počinje danas i traje do 19. prosinca i ponuditi će niz aktivnosti za cijelu obitelj.

Muzej Slavonije   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Na prvoj radionici koja će se održati sutra u vremenu od 17 do 18.30 polaznici će uz pomoć Udruge Breza izrađivati čestitke i prigodne ukrase. Ova će se radionica ponoviti još nekoliko puta tako da svatko do Božića stigne napraviti nešto za sebe i svoje bližnje. U subotu je na rasporedu radionica izrade licitara u suradnji s poznatim osječkim tradicijskim obrtom Blažeković, za što je zbog ograničenog broja mjesta potrebna prethodna najava.

Sljedeći tjedan, u petak i subotu 18. i 19. prosinca održati će se ReArt festival – festival dizajniranih i umjetničkih radova, te kulturnog i kreativnog poduzetništva, izrada „Božićnih Reukrasa“ te radionica za odrasle „Christmas Paper card“.

Sve ove aktivnosti održati će se u zgradi Glavne straže i za sve su sudionike besplatne.

A tijekom akcije “Vodite me u muzej“ svi oni koji kupe obiteljsku ulaznicu u zgradi Glavne straže na dar će dobiti publikaciju obiteljski vodič.