Kino & Film

NAJIŠČEKIVANIJI FILM DESETLJEĆA

Ratovi zvijezda oborili sve rekorde već u prvom vikendu prikazivanja

​Jedan od najiščekivanijih filmova desetljeća, a zasigurno najiščekivaniji film godine, „Ratovi zvijezda: Sila se budi“ već je u prvom danu kino distribucije dokazao status fenomena popularne kulture modernoga doba

Ratovi zvijezda: Sila se budi   FOTO:DPA/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Novi nastavak Ratova zvijezda preletio je prognoze i u prvom vikendu prikazivanja u Americi oborio sve rekorde s 240 milijuna dolara prometa. Dosad je rekord držao “Jurassic World” s 208,8 milijuna dolara, postavio ga je u lipnju.

Ratovi zvijezda: Sila se budi dosad su zaradili 517 milijuna dolara u cijelom svijetu i očekuje se da će ovoga tjedna prestići 525 milijuna dolara.

Također, u Hrvatskoj, u prvom danu prikazivanja nove Ratove zvijezda pogledalo je preko 20.000 gledatelja što je najbolji rezultat ikad u danu otvaranja nekog filma u hrvatskim kinima.

Sedmi nastavak iz legendarnog filmskog serijala režirao je  J. J. Abrams, dok je George Lucas, kreator cijele franšize, na ovom je filmu radio kao kreativni savjetnik.

Nastavak sage Ratovi Zvijezda događa se 30 godina nakon radnje filma 'Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija' (1983). Uz omiljene likove iz prijašnjih epizoda novi nastavak donosi nam i neka nova lica: Finna, Rey i Poe Dameron.

​Film "Ratovi zvijezda: Sila se budi" igra u kinima u distribuciji 2i Filma u 2D, 3D, IMAX 3D i 4DX formatima.