Ljubav & sex

SAZNAJTE!

Priznajte, ovo ste oduvijek htjeli znati o ženskim grudima!

Bradavice, veličina i težina grudi, umjetne grudi – kada se radi o ženskom poprsju, muškarci imaju čitav niz pitanja. Jedinim istraživanjem skupljena su neka od tih najčešćih pitanja, a evo i željno iščekivanih odgovora

Ženske grudi   FOTO:Instagram
Piše: Republika.eu/T-portal

Osjetljivost bradavica

Nerijetko ženama netom nakon seksa dodir na bradavicama baš i ne paše te tvrde kako im je to područje previše osjetljivo. Naime najizraženije erogene zone nabubre krvlju u trenutku najvećeg seksualnog uzbuđenja te zbog toga postaju vrlo osjetljive na dodir. Baš kao što glavić penisa može biti hipersenzitivan tijekom i nakon orgazma, i bradavice trebaju odmor nakon seksa. No ne treba se zabrinjavati, jer nakon kratke pauze pretjerana osjetljivost će prestati.

Veličina bradavica

Zašto neke žene imaju ekstremno velike bradavice, a neke male? Je li ta veličina nasljedna ili slučajna? Bradavice su poput otisaka prstiju i ne postoje dvije potpuno iste. Budući da se bradavica i veličina areole odnosi na veličinu grudi, može se reći da je veličina bradavica nasljedna. No na veličinu grudi utječe cijeli niz drugih čimbenika, poput godina, prehrane, trudnoće, menstruacije i ukupne tjelesne težine.

Težina grudi

Jeste li se ikada zapitali koliko su teške prosječne grudi? Kako kažu znanstvenici, težina grudi, logično, ovisi o njihovoj veličini, ali i količini masnog i gustog tkiva u dojci. Budući da veličina grudi varira od žene do žene, prosječna težina grudi iznosi oko 650 grama za tipičnu veličinu košarice B ili C.

Velike ili male

Privlači li muškarce veće grudi? Kako kažu znanstvenici, muškarce biološki privlače grudi, no veličina nije uvijek odlučujući faktor. Dio te privlačnosti vjerojatno je evolucijski jer ih grudi podsjećaju na hranjenje. Što se tiče veličine, istraživanja pokazuju da su muškarci više zainteresirani za općenit izgled ženskog tijela i proporcionalnost.

Gruba igra

I dok neke žene vole nešto grublje dodire po grudima, nekim ženama je to odbojno. Osjetljivost grudi definitivno varira od žene do žene, baš kao i osjetljivost na stopalima ili prag tolerancije boli. Osim toga, ako ženi jedan dan pašu nešto grublji dodiri, drugi dan to možda neće biti tako, jer na percepciju užitka i boli uvelike utječu menstrualni ciklusi.

Orgazam

Je li doista moguće da žena doživi orgazam samo milovanjem grudi? Da – jednoglasno se slažu znanstvenici. Mali postotak žena može doživjeti pravi orgazam nakon kratke stimulacije grudi, a znanstvenici još uvijek izučavaju taj fenomen. Iako se pravi razlog još ne zna, znanstvenici smatraju da razlog leži u tome da se stimulacijom bradavica u mozgu aktiviraju ista područja kao i kod stimulacije klitorisa i vagine.

Opuštene grudi

Nakon određene dobi, iako nemaju djece te nisu dojile, ženama se grudi malo opuste, a to ovisi o kombinaciji različitih faktora. Zadnja znanstvena istraživanja čak su pokazala da dojenje gotovo uopće ne utječe na opuštanje grudi, već brojni faktori kao što su godine, hormoni, trudnoća i genetika.

Implantati

Mnogi se muškarci pitaju gube li žene koje imaju implantate osjećaj u grudima. Prema riječima znanstvenika, bilo kakva vrsta operacije može uzrokovati oštećenje živaca. Neke žene nakon umetanja implantata kažu kako su nakon operacije izgubile osjetljivost, posebice na području bradavica. Međutim ima različitih podataka, pa tako neke žene s implantatima kažu da s novim grudima uživaju još više.


Više na: T-portal.hr