Moda & ljepota

NEMOJTE IH PRESKOČITI

U novu godinu s novim rutinama njege lica

Kada već sastavljate listu svojih novogodišnjih odluka, u nju uz putovanje na Mjesec, gubitak stotinjak kilograma i osvajanje Eurojackpota, svakako morate uključiti i odluke vezane za ljepotu, koje su nešto prizemnije, realnije, jednostavnije, a ono što je najvažnije mogu pridonijeti zadovoljstvu vlastitim izgledom

Njega lica   FOTO:Fotolia
Piše: Republika.eu/ Zena.hr

Važno je da imate njegovanu i lijepu kožu, kada ostvarite i ostale želje i odluke.

Svaki dan ću čistiti, tonirati i hidratizirati kožu lica 

Samo je jedan put do zdrave i lijepe kože, a to je pravilna briga o njoj. Ta se njega sastoji od tri koraka, svakodnevnog  i temeljitog čišćenja kože od šminke, zatim temeljitog uklanjanja šminke i ostalih prljavština preparatom za toniranje, te na kraju hidratizacija kože i hranjenje kože.

Počet ću koristiti nove preparate… 

Ako ste zaglavili u rutini njege kože i šminkanja, vrijeme je za promjene. Kupite lak za nokte u jarkoj boji, stavite umjetne trepavice, crveni ruž, isprobajte novo mlijeko za tijelo…bilo što. Osjećat ćete se bolje, ljepše, posebnije…

Za vrijeme izlaganja suncu nanosit ću visoki SPF

U teoriji, svaki dan bismo trebali nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, no znamo da u praksi najčešće nije tako, posebno ako nemate dnevnu hidratantnu kremu ili BB kremu koja u sebi sadrži SPF. Ipak najvažnije je barem za vrijeme planiranih dužih boravaka u prirodi, bez obzira na godišnje doba) svakako nanesete kremu sa zaštitnim faktorom i sačuvate ljepotu i zdravlje kože.

Odstranit ću otkrhnuti lak za nokte 

Nema ništa ljepše od lijepo lakiranih noktiju i ružnije od noktiju s kojih se počeo skidati laj za nokte. Potrebno vam je pet minuta na dan da popravite lak za nokte, a ako nemate ni toliko vremena, barem do kraja uklonite lak.

Masirat ću lice jednom dnevno

Nakon večernje rutine čišćenja kože, masirajte svoje lice s laganim uljem za lice. Koža će u vrlo kratkom roku izgledati svježije, prirodnije, rumenije, jednostavno ljepše.

Koristit ću uvijač za trepavice

Tih 30 sekunda dnevno svatko ima. Ugrijte uvijač na vrućem radijatoru ili fenom za kosu i uvijte trepavice. Efekt će biti primjetan.

Redovito ću pilingirati

Ako do sada niste usvojili tu naviku, krajnje je vrijeme. Jednom, do dva puta tjedno kožu lica, vrata i dekoltea očistite pilingom. Koža će biti zdrava, upale rjeđe, a šminku lakše nanositi.


Izvor: Zena.hr