Moda & ljepota

HRANI VAŠU KOŽU

Maska za lice od meda

Med je jedna od najzdravijih namirnica u kojem se nalaze aminokiseline, minerali te vrijedne organske kiseline poznatije kao mravlja, jabučna, limunska, octena i jantarna. Zato, isprobajte masku za lice sa medom koja će zasigurno nahraniti vašu kožu

Maska za lice   FOTO:savjetnica.com
Piše: Republika.eu/ Savjetnica.com

 Poprilično je učinkovit i pravi saveznik svakog lica za njegov ljepši izgled. Zbog antibakterijskih i antiseptičkih svojstava med je odličan u borbi protiv akni, bora te ostalih kožnih oboljenja. Ako ste si dali više vremena mogli ste primijetiti kako je med prisutan u velikom broju kupovnih maski za lice.

Najbolje od svega što masku možete složiti sami služeći se nekim od osnovnih namirnica koje već zasigurno imate u kući. Briga o sebi nije luksuz, pristupačna je svakome. Upravo zato je dovoljno samo malo truda za prekrasnu kožu.

Problematična koža može biti rezultat nepravilne prehrane i općenito lošeg načina života. Saveznik u borbi s takvim tipom kože maska je u potpunosti napravljena na prirodni način. Uzmite med, limun, zobene pahuljice i čarolija može započeti.

Iscjedite jedan limun i njegov sok pomiješajte s medom i zobenim pahuljicama. Dobivenu smjesu dobro promiješajte i nanesite na lice. Nakon 10 minuta isperite. Ne samo što ste kožu učinili ljepšom nego ste ujedno odradili i pravi piling.

Med, banana i maslinovo ulje dobitna su kombinacija za suhu kožu. Uzmite tri žlice meda i tri žlice maslinovog ulja i pomiješajte s prethodno zgnječenom bananom. Stavite na lice i držite oko 30 minuta te isperite mlakom vodom.

Prve znakove starenja možete otkloniti maskom od meda. Nije potrebno miješanje s drugim namirnicama, nego je dovoljno uzeti čisti med i staviti ga na lice. Potom je potrebno smočiti gazu u toploj vodi, iscijediti i staviti na lice kako bi se otvorile pore.

Ostavite med 20 minuta i lagano ga uklonite toplom vodom, a potom hladnom kako bi zatvorili pore