Kazalište

NOVE PREDSTAVE NA KAZALIŠNIM DASKAMA

"Hitovi u siječnju" od četvrtka u osječkom HNK-a

Nakon uspješnog Novogodišnjeg koncerta kojim su u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu zaključili 2015. godinu ovaj tjedan počinju novu godinu s tradicionalnom mnafestacijom "Hitovi u siječnju" u sklopu koje će publika moći pogledati tri gostujuće predstave.

HNK Osijek   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Kad se siječanj nakon prelaska iz staroga u novo probudi depresivan dobro je razbiti ga ponekom vedrinom. Zato su u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu odlučili publici servirati gostujuće predstave koje će kako kažu iz kazališta razveseliti i one najizbirljivije. Već u četvrtak u osječko kazalište dolazi mjuzikl "Matilda" HNK u Šibeniku, a nastao je prema dječjem romanu britanskog autora Roalda Dahla. Šibenska inačica mjuzikla prilagođena je našoj sredini kako imenima glavnih likova tako i duhu našeg podneblja. "Matilda" je mjuzikl koji koji svijet prikazuje iz nove perspektive gledan očima djevojčice koji na prpošan način predstavlja svoje roditelje, a koji ne propoznaju njezinu osebujnost. Liberto i stihove napisala je Marijana Nola dok režiju potpisuje Nina Kleflin. U subotu dolazi glumačka postava Hriston predstavom Daria Foa. Riječ je o predstavi "Ne plaćamo, ne plaćamo!" komediji koja je bila osmišljena kao poticaj za rasprave s otpuštenim radnicima, štrajkašima i imigrantima bez ikakve perspektive.

A triptihu siječanjskih gostovanja točku na "i" stavit će predstava vinkovačkog kazališta "Joza Ivakić" koja je na rasporedu u ponedjeljak. Riječ je o komediji "Nećeš razbojniče" koja se naslovno "okitila" poštapalicom Zorana Mamića poznata kao "Maminjo donosi priču o nogometu" kroz odnose trojice nogometnih sudaca. Kažu kako je to predstava za muškarce koji na utakmicama vole gađati suce upaljačima i kovanicama.

Sve predstave započinju u 19 sati.