Kazalište

POZIV NA AUDICIJU HNK U OSIJEKU

Sljedeći tjedan audicija za mjuzikl "Moje pjesme, moji snovi"

Jedan od najpoznatijih svjetskih mjuzikala „Moje pjesme, moji snovi“ krajem travnja će premijerno biti izvedeni na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. S obzirom da u mjuziklu sudjeluje velik broj pjevača, u osječkom su teatru odlučili uz svoje angažirati i nove pjevačke snage. Za sve koji se žele okušati u ovoj raspjevanoj predstavi, trećeg i četvrtog veljače u kazalištu će biti održana audicija.

Intendant HNK u Osijeku Božidar Šnajder   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Na audiciju za mjuzikl „Moje pjesme, moji snovi“ u osječkom  kazalištu pozvani su svi zainteresirani pjevači. Kako doznajemo, audicija je raspisana za tri glavne uloge.

„To je von Trapp onaj kapetan svi ga se sjećaju iz filma, to je tenorsko-baritonska uloga, zna se otprilike koje je to godište u pitanju ali može biti i mlađe. Druga je Maria, ono što je igrala Julie Andrews u filmu dakle to je glavna uloga i Liesl, najstarija von Trappova kćer, dakle to su tri najglavnije uloge“ - kazao je intendant HNK u Osijeku, Božidar Šnajder.

Dodao je i kako treba zadovoljiti nekoliko kriterija.

„Potrebno je dobro, lijepo pjevati, imati nekoga predzanja u glumi, biti otvoren za glumu i prijaviti se u osječko kazalište. U toj prijavi treba navesti za koju ulogu se kandidat prijavljuje, treba napisati kratki životopis i treba navesti da pored onog što će od nas mailom dobiti note za ulogu, još treba navesti broj iz nekog mjuzikla i operete koje će izvesti po vlastitom izboru na audiciji“.

Svi zainteresirani prijave trebaju poslati na mail: opera@hnk-osijek.hr

A tko će biti izabran odlučit će žiri kojeg čine redateljica Nina Kleflin, ravnatelj Opere Filip Pavišić, dirigent Mladen Tutavac, zborovođa Ljubica Vuletić. Sve izvedbe na audiciji će biti snimljene, a kako je bilo moći ćete vidjeti i na Slavonskoj televiziji.