Društvo

REKLAMACIJE PROIZVODA, SNIŽENJA, INTERNET TRGOVINA....

Poslodavci upoznati sa novinama u Zakonu o zaštiti potrošača

Reklamacije proizvoda, kupovine putem interneta, sezonska sniženja – o svemu tome je bilo danas riječi u osječkom regionalnom uredu Hrvatske udruge poslodavaca. Članovi ove organizacije okupili su se na seminaru kako bi poslušali novine Zakona o zaštiti potrošača koje su stupile na snagu u listopadu prošle godine i riješili brojne nedoumice.

Reklamacije proizvoda, kupovine putem interneta, sezonska sniženja – o svemu tome je bilo danas riječi u osječkom regionalnom uredu Hrvatske udruge poslodavaca.   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Izmjene Zakona stupile su na snagu u listopadu prošle godine. Jedna od najvažnijih novina odnosi se na registar "Ne zovi" koji se vodi pri HAKOM-u. U njemu će biti pretplatnici koji ne žele da ih trgovci kontaktiraju putem telefonskih poziva, SMS-a ili MMS-a o svojim uslugama a s kojim pretplatnici na daljinu mogu sklopiti ugovor.

"Građani će se moći u jedan takav registar upisati i neće ih smjeti trgovci više kontaktirati jer će biti sankcionirani ako prvo ne provjere tko je naveden u tom registru" - pojasnila je Dunja Mak iz Savjetovališta za zaštitu potrošača Osijek, a koja je vodila seminar.

Još jedna važna izmjena – kada kupac plati predujmom dio ili cijelu cijenu proizvoda, a ugovor mu ne bude ispunjen u dogovorenom vremenu.

"Tada se mijenja nešto vezano uz kamate. Znači, više nije poslovna kamata trgovčeve banke nego se uvodi zakonska zatezna kamata za jedan dio tih odredbe, vezano uz to kada potrošač bude trebao dobiti novac zbog kašnjenja trgovca" - kazala je Mak.

Novine uvijek idu u korist kupaca, a ne trgovaca, odnosno poslodavaca. No i njih se mora štititi od neosnovanih prigovora kupaca. Stoga će, s obzirom na traženost ove teme, seminar će se održati i u Vukovaru i Slavonskom Brodu.