Događanja

BEZVREMENSKA PRIČA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA

Glazbeno-scenski spektakl "Romeo i Julija" u Osijeku

Svjetski poznati Ruski carski balet, nastupit će 10. veljače u Sportskoj dvorani "Gradski vrt", u Osijeku. Tom prigodom izvest će bezvremensku priču " Romeo i Julija" Williama Shakespeara, prikazanu kroz koreografiju i glazbu Sergeja Prokofjeva. Dobar je to uvod u nadolazeće Valentinovo, a pored toga i zasigurno najznačajnij kulturni događaj u ovoj sezoni.

Svjetski poznati Ruski carski balet, nastupit će 10. veljače u Sportskoj dvorani "Gradski vrt", u Osijeku   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Priču o nemogućoj ljubavi "Romea i Julije" , koja ostavlja bez daha gledatelje diljem svijeta, uprizorit će preko 40 iskusnih ruskih plesača, 10. veljače u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Ljudi su to koji su odgajani kao baletani od malih nogu, stoga nema sumnje u njihove sposobnosti, poručuju iz osječke agencije Koncert.

"Oni imaju škole za to, internate, čitav sustav razrađen. I naravno sve što uz to ide. Jedna sportska disciplina, prehrana, kvalitetan rad, stručni nadzor. I naravno da to rade već dugi niz desetljeća na taj način", rekao je Domagoj Jukić, vlasnik agencije Koncert

Ruski carski balet predstavit će se i u Varaždinu i Zagrebu, a ne čudi što su za svoju turneju izabrali i naš grad, jer upravo ovdje uvijek je vladao veliki interes građana za ovakva događanja.

A upravo ovo gostovanje kako istiće Jukić bit će dobar vjetar u leđa mladim osječkim plesačima i izvrsna prilika da nauče nešto novo od iskusnijih, a uz to događaj za pamćenje.Stoga iz agencije Koncerti, pozivaju sve da dođu i uživaju u ovom glazbeno – scenskom spektaklu. Sve vrste ulaznica mogu se kupiti u hotelu Waldinger. A oni koji su zainteresirani samo za tribine, ulaznicu mogu nabaviti na jednom od prodajnih mjesta, objavljenih na internet stranici koncert.hr.