Događanja

PROSLAVA ZAVRŠETKA "GODINE POSVEĆENOG ŽIVOTA"

Susret redovnica i redovnika u Đakovu na blagdan Prikazanja gospodinova

Posebnim susretom redovnica i redovnika u đakovačkoj katedrali te svečanim euharistijskim slavljem Đakovo-osječka nadbiskupija obilježila je blagdan Prikazanja Gospodinova. Njime je ujedno zaključena Godina posvećenoga Života te proslavljen "redovnički jubilej" u Svetoj godini milosrđa.

Susret redovnica i redovnika u Đakovu na blagdan Prikazanja gospodinova   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Mnoštvo redovnica, redovnika i članova ustanova posvećenoga života s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije okupilo se na hodočašću i bogoslužnom slavlju u katedrali-bazilici u Đakovu u predvečerje blagdana Svijećnice – Dana posvećenoga života.

U zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem svečano je euharistijsko slavlje predvodio nadbiskup Đuro Hranić.

"Predvečerje Svijećnice sve nas vodi do radosnoga slavlja gospodnjega rođenja, kojeg smo prslavili prije 40 dana i danas slavimo dan kada su Marija i Josip Isusa prikazali u hramu, a da je on izvana ispunjavao zakon, a zapravo je pošao ususret svome vjernome narodu", rekao je, među ostalim, tom prigodom nadbiskup Đuro Hranić.

Ovogodišnji blagdan Prikazanja Gospodinova određen je za slavlje završetka Godine posvećenoga života, kao i za slavlje „redovničkoga Jubileja“ u Svetoj godini milosrđa u čitavoj Crkvi.