Kino & Film

POSEBAN VALENTINOVSKI PROGRAM

Zaljubite se u dokumentarce od 12. do 14.2.

Zagrijavanje za ovogodišnji ZagrebDox počinje već sljedeći vikend posebnim valentinovskim programom "Zaljubite se u dokumentarce".

direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski   FOTO:Tomislav Miletic/PIXSELL
Piše: Media servis

Što će se u tri dana gledati objasnio je direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski

"Prikazat ćemo u pretprogramu tri filma od kojih su svi u međunarodnoj konkurenciji. Nećemo prikazivati neke lijeve filmove nego zaista one koji su među najboljima koje imamo, filmovi koji su dobili nagrade na Sundanceu, Edinbourghu, Leipzigu itd.", rekao je Puhovski.

Prva projekcija na redu je u petak (12.2.), gleda se film "Čopor"

"Jedan izuzetno zanimljiv, dramatičan film o obitelji čija djeca praktički nikad nisu izlazila iz stana ili vrlo rijetko.Ono što je zanimljivo u svemu tome je da je taj stan na Manhattanu u New Yorku. Jedan zanimljiv film koji je izazvao puno rasprava u svijetu."

U subotu je na programu jedan pravi ljubavni naslov

"Južnokorejski film ‘Ljubavi, ne prelazi tu rijeku‘. Film koji je svojevremeno u Koreji potukao sve rekorde u kinima, ne samo dokumentarnog filma nego i holivudskih blockbustera. Dobio je niz nagrada publike, što govori o tome da se radi o jednom izuzetno toplom filmu o ljubavi, prikazan možda malo drugačije od onoga što mi mislimo da ljubav jest."

Zadnja od tri projekcije je u nedjelju, na samo Valentinovo. Gleda se francuski film naziva "Ljudski", koji je sniman u više od 80 zemalja svijeta:

"Film za kojeg su intervjue dali više od 2 tisuće ljudi. To je više od filma, to je projekt. Mi ćemo prikazati redateljevu verziju. Ona traje tri sata, ali vam garantiram da se sjajno gleda jer je jedinstven film koji govori o na neki način autorovom viđenju stanja čovječanstva danas. Zvuči komplicirano, ali vidjet ćete da nije."

Sve tri večeri projekcije počinju u 20 sati, a ulaz košta 25 kuna.