Događanja

EUROPA IZABRALA

Exit festival proglašen za Najbolji europski festival za 2016. godinu

Exit je proglašen za Najbolji europski festival za 2016. godinu od strane vodeće europske turističke organizacije "European Best Destinations" koje se dodjeljuje u suradnji s Europskom komisijom

Oduševljena publika na glazbenom festivalu Exit   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/ Priopćenje

Exit je osvojio prvo mjesto ispred festivala kao što su engleski Secret Garden (2. mjesto), belgijski Tomorrowland (3. mjesto) pa čak i festivalski gigant Glastonbury (4. mjesto) te susjedni Sziget (5. mjesto)!  

Iz "European Best Destinations" je priopćeno kako su ljetni glazbeni festivali dio europskog identiteta i da je Exit postao jedan od najvažnijih festivala na svijetu: “S vašim festivalom doprinosite privlačnosti Europe kao svjetske destinacije broj 1 u svijetu", navodi se u priopćenju iz Bruxellesa. "Nakon nagrada za najbolje europske festivale 2014. za Exit i 2015. za Sea Dance, ovo priznanje potvrđuje ugled Exita kao jednog od vodećih glazbenih festivala na svijetu. Posebno je zadovoljstvo što smo uspjeli pozicionirati Exit ispred svih ostalih vodećih europskih festivala s desetostruko većim budžetima i što smo naš dio Europe ponovno učinili festivalskim središtem.", izjavio je osnivač Exita Dušan Kovačević

"Exit je nagrađivani ljetni glazbeni festival. Održava se svake godine u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na svijetu. Exit je jedinstven u festivalskom svijetu jer je nastao iz studentskog pokreta za mir i demokraciju u Srbiji i na cijelom Balkanu. I danas, Exit ima snažnu društvenu misiju da pomaže mladima Balkana", navodi se u službenom opisu prvoplasiranog festivala na stranici "European Best Destinations". 

Ovo je jedno od najvećih priznanja od osnivanja Exit festivala, uz dva festivalska "Oscara", odnosno dvije EFA nagrade za najbolje festivale u Europi, uz brojne utjecajne liste na kojima je Exit redovno istican kao jedan od vodećih europskih i svjetskih festivala. Osnivanjem Sea Dance u Budvi i Revolution festivala u Temišvaru, ova priznanja su se prenijela na cijelu Exit Avanturu, koja za cilj ima ujediniti kreativni potencijal cijelog Balkana i time ga osnažiti u velikoj, svjetskoj konkurenciji i napraviti ga najatraktivnijom regijom za turizam za mlade na svijetu.

Podsjetimo, Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more zbog trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. srpnja.