Moda & ljepota

PET KORAKA ZA ZDRAVO MRŠAVLJENJE

Izgubite između 10 i 20 kilograma godišnje

Ne, mi vam ne donosimo nikakvu dijetu. Mi vam želimo da sporo mršavite, ali da se ti kilogrami ne vrate. Kako? Lako - pratite ovih pet koraka i bit ćete nam zahvalni.

Ilustracija   FOTO:zena.hr
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

Zdravi plodovi vs grickalice

Zamijenite kokice, čipseve i masne grckalice orašastim plodovima. Uzmite šaku oraha i badema, te uz najdraži film grickajte njih.

Vlakna, vlakna,...

Preporuča se barem 25 grama vlakana dnevno, a najviše ga možete pronaći u povrću, voću, grahu, leći, smeđoj riži, integralnom kruhu i žitaricama.

Bjelančevine

bjelančevinama treba znatno dulje da se probave, pa i dulje pružaju osjećaj sitosti. Zato uključite porciju bjelančevina u svaki obrok - jaje za doručak, piletina za ručak, jogurt za međuobrok, riba na žaru ili tofu s povrćem za večeru.

Slatko zaboravite

Umjesto prepune šalice tople čokolade sa šlagom uzmite običnu kavu i to sa umjetnim zaslađivačem. Još bolja varijanta je med.

Maknite samo jedno

Zato uključite porciju bjelančevina u svaki obrok - jaje za doručak, piletina za ručak, jogurt za međuobrok, riba na žaru ili tofu s povrćem za večeru.

To znači da uz umjerenu tjelovježbu možete izgubiti od 10 do čak 20 kilograma godišnje - više pročitajte na Cosmopolitan.hr.