Događanja

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA RIJETKIH BOLESTI

4. hrvatski simpozij i nacionalna konferencija o rijetkim bolestima

Hrvatsko društvo za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatski savez za rijetke bolesti danas će otvoriti 4. hrvatski simpozij o rijetkim bolestima i 4. nacionalnu konferenciju o rijetkim bolestima s međunarodnim sudjelovanjem

Ministar zdravlja Dario Nakić   FOTO:Anto Magzan/PIXSELL
Piše: Media servis

Skupu će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, ministar zdravlja Dario Nakić i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić

Simpozij i konferencija održavaju se kao dio obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti 2016., koji se u svijetu pa i u Hrvatskoj već tradicionalno obilježava 9. put zaredom.

Na današnjoj će konferenciji biti predstavljene zdravstvena i socijalna zaštita oboljelih u državama regije, radionice na temu fizikalne terapije, sestrinstva i socijalne zaštite oboljelih, prekogranična suradnja te primjeri dobre prakse u Europi.

Drugog dana, 13. veljače održat će se Simpozij na kojem će stručnjaci govoriti o dijagnostici, liječenju i organizaciji zdravstvene službe. Tog će se dana održati i Mini simpozij Dravet sindroma.