Događanja

CILJ JE DA SE MLADI UKLJUČE I UPOZNAJU FILHARMONIJU

Dani odškrinutih vrata dvorane Lisinski

Krenula je nova sezona odškrinutih vrata dvorane Lisinski koju organizira Zagrebačka filharmonijia

Krenula je nova sezona odškrinutih vrata dvorane Lisinski   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media servis

"Cilj nam je približiti mladoj publici i općenito ljudima što to znači orkestar i što to znači Zagrebačka filharmonija. Da dođu u našu dvoranu, Vatroslav Lisinski i da vide Zagrebačku filharmoniju na probama", rekao je ravnatelj Filharmonije Mirko Boch.

Svi koji to žele mogu provjeriti što sve rade glazbenici i kakav je osjećaj biti na pozornici u Lisinskom.

"Da ljudi dođu pogledati i vidjeti tu harmoniju, pogledati njene segmenete, sjesti na pozornicu, popričati sa muzičarima i dirigentima. Dakle, općenito upozanavanje sa Zagrebačkom ffilharmonijom"

Svaki mjesec Filharmoniju tako obiđe 50ak djece, a svi zainteresirani mogu se javiti organizatorima preko Facebook stranice "Dani odškrinutih vrata" ili web stranice Zagrebačke filharmonije.

"Roditelji mogu doći sa djecom. Mi već sad, u trećem mjesecu, imamo popunjenu kvotu, a u četvrtom mjesecu popunjavamo peti mjesec"

Dani odškrinutih vrata su besplatni, a zbog velikog interesa najbolje je čim prije kontaktirati organizatiore i dogovoriti se oko termina.

"Najbolje da odetet na našu facebook stranicu i prijavite se kao grupa ili drugačije. To je potrebno radi programa Lisinskog, a i same sigurnosti", zaključio je Boch.