Putovanja

50% VIŠE NOĆENJA

Imotska krajina pred rekordnom turističkom sezonom

Imotska krajina bilježi sve veći trend rasta turističke ponude, pa iz tamošnje Turističke zajednice očekuju odličnu sezonu. U odnosu na proteklu godinu, broj smještajnih kapaciteta znatno se povećao, zadovoljno ističe direktor Turističke zajednice Imotski Luka Kolovrat.

Imotski   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

‘‘10-ak novih rješenja je trenutno došlo, a još ih je 4-5 u postupku, što znači da ćemo nekih 15-ak novih objekata imati u odnosu na prošlu godinu. Očekuje se da će se svake godine za 30 objekata povećati. S ovim ćemo biti blizu 80, dogodine oko 100. To su brojke kojima moramo biti zadovoljni kad se uzme u obzir da su 2006.g. bila samo 2 takva. To je jedna strahovita brojka i veliki potez.‘‘, istaknuo je Kolovrat. Prema trenutnim podacima, pred Imotskom krajinom je rekordna turistička godina.

‘‘Sigurno možemo očekivati da je pred nama rekordna turistička godina. Očekuje nas između 25 i 30 tisuća noćenja, znači nekih 50-ak% povećanja više. Iznimno su dobre povratne informacije, kako od gostiju, tako i domaćina koji nisu imali nikakvih problema. Budućnost Imotskog je u turizmu. Naravno, svi ne mogu i ne trebaju biti iznajmljivači kuća za odmor, ali bi trebali poraditi na dodatnim turističkim sadržajima.‘‘, dodao je Kolovrat.

Ponude su već plasirane i na inozemno tržište, a prema povratnim informacijama za njih vlada veliki interes. Čini se kako bi Imotski trebao doživjeti pravi turistički procvat.