Ostalo

ODLIČAN UVOD ZA OSIJEK GRAND PRIX

Robert Seligman osvojio srebro u Dohi

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman osvojio je drugo mjesto na Grand prixu u katarskoj Dohi. Svojim prvim nastupom ove godine, Osječanin je pokazao da će i ove godine biti jedan od najboljih na konju s hvataljkama.

Robert Selingman na postolju   FOTO:GD Žito
Piše: Republika.eu / Priopćenje

Seligman je nakon najboljeg rezultata u kvalifikacijama odradio još jednu izvrsnu vježbu te je s ocjenom 15,300 osvojio drugo mjesto u finalu. Bolji od Seligmana bio je samo Armenac Harutyun Merdinyan, koji je slavio s ocjenom 15,675, dok su broncu podijelili Azerbejdžanac Oleg Stepko i Slovenac Sašo Bertoncelj, koji su za svoj nastup dobili ocjenu 15,000.

Seligman nije mogao sakriti sreću nakon srebrne medalje:

"Jako sam sretan i zadovoljan s oba nastupa. Osjećao sam se odlično nakon ozljede ramena i nastavio niz odličnih nastupa bez pogreške od prošle godine. Poredak je realan i ovo je fantastičan početak sezone za mene. Ovo je dobar trening za samopouzdanje uoči SK Osijek i predstojećeg EP Bern."

Dobar nastup osječkog gimnastičara je izvrsna pozivnica na Grand prix Osijek, koji će se održati od 28. travnja do 1. svibnja u dvorani Gradski vrt.

Hrvatska u Dohi ima još jednu veliku šansu za medalju, a može ju osvojiti aktualni europski prvak Marijo Možnik koji u subotu nastupa u finalu preče.