Književnost

OSIJEK I ZAGREB DOMAĆINI

‘Knjiga za van‘ tema ovogodišnjeg Festivala europske kratke priče

Festival europske kratke priče, koji će se krajem mjeseca održati u Zagrebu i Osijeku, i ove će godine najaviti događanje Knjiga za van. Knjige i dekice u subotu možemo donijeti na Marulićev trg od 15 do 18 sati, rekla nam je producentica festivala Vedrana Bibić:

Ilustracija   FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Ideja je da promoviramo zajedno čitanje, naši domaći autori koje ove godine nastupaju na festivalu dolaze i čitaju. Zajedno sa Kozak kvizem općeg znanja radimo jedan veliki književni kviz na travi i djelimo nagrade najboljim timovima."Marulićev trg već je 15 godina mjesto čitanja i razgovora, gdje priče, autori i čitatelji jedni drugima izlaze ususret. Organizatori se nadaju povoljnoj vremenskoj prognozi:

"Ako bude kiša odgađamo za petak nakon, znači za 20. u 18 sati."Festival europske kratke priče pokrenut je 2002. i jedan je od prvih festivala u Europi posvećenih ovoj književnoj formi

"15. izdanje festivala Europske kratke priče otvaramo 29. svibnja s početkom u 20 sati u Laubi, kući za ljude umjestnost. Otvorit će ga makedonska autorica Rumena Bužarovska, norveški pisac Frode Griten i Laszlo Jakab Orsos, direktor festivala World Voices. U Zagrebu smo još u teatru SC-a ITD, Buksi, Vinylu i u knjižnici Bogdana Ugrizovića."Glavna tema ove je godine Ljudi i granice, a više informacija nalazi se na službenim stranicama festivala.