Glazba

THE NEW YORK TIMES

Exit u TOP 5 glazbenih festivala na svijetu

Jedan od najuglednijih svjetskih listova, The New York Times, ujedno i najčitaniji časopis u SAD i dobitnik rekordnih 117 Pulitzerovih nagrada, objavio je listu najboljih festivala na svijetu, na kjoj je među prvih pet, jednako rangiranih, našao i EXIT.

Ilustracija   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / MTV

U ovom najužem izboru našli su se i najveći svJetski festivali, engleski Glastonbury, španjolski Primavera Sound, japanski Fuji Rock Festival, kao i mađarski Sziget. U tekstu se kao prednost, izdvaja koncept EXIT Avanture, koja se poslije magične tvrđave na obali Dunava seli na Jadransko more.

U opisu preporuke pored informacija da će na ovogodišnjem EXIT Festivalu nastupiti neka od najvećih imena današnjice, uključujući Wiz Khalifu, Ellie Goulding i Davida Guettu, Times navodi da oni koji priželjkuju više provoda da bi se trebali nakon EXITA zaputiti na čauvenu plažu Jaz u Crnoj Gori gdje se od 14. do 16. srpnja održava Sea Dance Festival.

Sea Dance se također našao u izboru preporuka čuvenog britanskog magazina Ministry of Sound, kao jedan od festivala koje ovog ljeta nikako ne treba propustiti. Navodeći da ovogodišnji line up predvode neke od najvećih svjetskih zvijezda elektronske scene kao što su Skrillex, Andy C, Jeff Mills, Black Coffee, Goldie, Lost Frequencies My Nu Lang i Sister Bliss - Faitless DJ set.

Britanci u tekstu navode: "Dodajte na ovakav program još i predivnu plažu, pristupačne cijene, sjajno vrijeme i pronaći ćete pravi dragulj zabave".

IZVOR: MTV