Kino & Film

RAZNOVRSTAN PROGRAM

Revija europskog filma

Idući tjedan počinje Revija europskog filma, koja se organizira u povodu treće godišnjice članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Organiziraju je Kulturni klub i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kaže Zlatko Vidačković iz organizacije.

Revija europskog filma   FOTO:Nina Djurdjevic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"To su filmovi s repertoara Art kina Grič i Metropolis, koji prikazuju europske filmove tijekm cijele godine, a sedam najajpopularnijih iz 2014. godine smo izabrali baš za tu reviju."U programu je ukupno sedam naslova, a po prvi put će biti prikazan i jedan hrvatski film. Radi se o ljubavnoj drami "Zbog tebe" u režiji Anđela Jurkasa

"Program je vrlo raznovrstan. Imamo filmove iz raznih europskih zemalja. Irska ljubavna drama Brooklyn, talijanska komedija Patnje mladog Ede, francuski crtić Mali princ, litvanska ljubavna drama, njemački trilere Victoria i britanska drama Sufražetkinje."Revija europskog filma je također bila i dobar povod za uređenje prostora oko Ljetnog kina Tuškanac:

"Reviju podupire i HAVC, a svi programi na Ljetnom kinu Tuškanac odvijaju se zahvaljujući potpori grada Zagreba koji se pobrinuo da se ove godine uredi cijela lokacija. Cijeli prostor je sada znatno uređeniji nego što je bio proteklih godina."Revija traje od ponedjeljka do kraja tjedna, a projekcije će se održati i u slučaju vremenskih nepogoda:

 
"Ulaz je slobodan na sve projekcije. Početak projekcije je u 21. 30, a u slučaju kiše projekcije se održavaju u Art Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti."