Moda & ljepota

LJETNA NJEGA

I kosa treba zaštitu od sunca

Kao koža, i kosa ljeti treba posebnu njegu. Donosimo vam nekoliko savjeta za zaštitu kose od sunca i vrućine, a uz pomoć kojih jesenski posjet frizeru neće biti traumatičan.

Ilustracija   FOTO:ickykomi.gr
Piše: Republika.eu/Treehugger.com

Nosite šešir ili kapu

Osim što će vas dodatno zaštititi, šešir ili kapa pomoći će tjemenu da zadrži vlažnost te spriječiti štetu koju kosi može nanijeti vjetar, pogotovo ako vam se i inače često mrsi. Plus što je šešir i odličan modni dodatak za plažu. :)

Podignite kosu

Opuštena punđa, pletenica ili rep smanjuju izlaganje kose suncu. No niti jednu od navedenih frizura nemojte previše stezati kako ne bi došlo do pucanja vlasi, pogotovo ako inače imate suhu kosu.

Rjeđe ju perite

Često pranje kose uklanja prirodnu masnoću tjemena što dovodi do kontra efekta pa nam se kosa još više 'masti'. Zamijenite svakodnevno pranje kose povremenim korištenjem suhog šampona i tako odgodite pranje. 

Izbjegavajte sušila i uvijače

Pokušajte kosu što više možete sušiti prirodno, izbjegavajte uvijače i uređaje za ravnanje, ljeti je već dovoljno izložena svakodnevnoj vrućini. 

Mlijeko za sunčanje 

Postoje šamponi koji sadrže UV zaštitu, no umjesto da ih tražite po trgovinama, nakon što na kožu utrljate mlijeko za sunčanje rukama lagano prođite i kroz kosu.