Kino & Film

FILM TAKSIST

Robert De Niro dobitnik prvog Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo

Projekcijom filma „Taksist“ i dodjelom Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo američkom glumcu, redatelju i producentu Robertu De Niru sutra počinje 22. Sarajevo Film Festival. U 18 programa bit će prikazana 222 ostvarenja iz cijelog svijeta, a fokus je na natjecateljskom programu i filmovima iz regije. Iz Sarajeva nam se javila kolegica Danijela Regoje s BH radija.

De Niro će sarajevskoj publici predstaviti film koji će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival   FOTO:instagram: sarajevofilmfestival
Piše: Media Servis

De Niro će sarajevskoj publici predstaviti film koji će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival. Riječ je o kultnom ostvarenju Martina Scorsesea “Taksist”, koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran. Film će biti prikazan istovremeno u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu, gdje će De Niru biti uručeno Počasno Srce Sarajeva pred 3.000 filmskih zaljubljenika. Robert De Niro, dvostruki dobitnik nagrade Oscar, pet puta nominiran za Oscara, nagrađen priznanjima Zlatni globus, dobitnik je prvog Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.