Brodsko-posavska

U PITANJU JE 2000 RADNIH MJESTA

Vulin: "Stopiranje izgradnje elektrane u Slavonskom Brodu je još jedan primjer maćehinskog odnosa prema našem zavičaju"

Koalicija Hrvatskog demokratskoga saveza Slavonije i Baranje i Hrvatske konzervativne stranke održala je danas u Slavonskom Brodu konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o mnogobrojnim problemima s kojima se susreće grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija.

Piše: Hdssb.hr

Tvrtka Crodux imala je namjeru u Slavonskom Brodu graditi kombiniranu plinsko-termalnu elektranu kroz koju bi se poboljšala energetska slika ne samo Slavonije i Baranje već i kompletne Hrvatske. Kroz projekt bi se otvorilo 2000 radnih mesta, ali bi se uz elektranu vezali i mnogobrojni kooperanti. Projekt je zaustavila država, odnosno pojedinici koji imaju interes da se takva elektrana ovdje ne sagradi - rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Napomenuo je kako je najbolji dokaz opstrukcije projekta odluka Upravnog suda u Osijeku.

- Treba li bolji dokaza kada govorimo da se središnja državna vlast, bez obzira tko bio na čelu Vlade, prema Slavoniji i Baranji odnosi maćehinski - rekao je Vulin.

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić govorila je o programu koalicije vezano uz promjenu ovršnog zakona.

- Postojeći ovršni zakon je nepravedan i svake izmjene su sve gore za naše građane. Zalagat ćemo se da pokretanjem postupka ovrhe prestaju ići zatezne kamate, jer naši građani nisu krivi što postupci traje predugo - rekla je Tomašić, te se osvrnula na još jedan problem s kojim se susreću hrvatski građani, a prvenstveno poduzetnici.

- Imamo najkompliciraniji sustav pisanja projekata. Nije istina da je to pravilo Europske unije.
U drugim državama za pisanje projekta traže se tri papira, a kod nas 20. To treba mijenjati - zaključila je Tomašić.