Tech

SIGURNOST KORISNIKA NAJVEĆI PRIORITET

Samsung povlači iz prodaje Galaxy Note7

Tehnološki div Samsung pozvao je vlasnike novog mobitela Galaxy Note7 da ugase svoje uređaje nakon što je niz korisnika prijavio da je došlo do samozapaljenja telefona.

Samsung Galaxy Note7   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

Južnojkorejska kompanija najavila je i prestanak prodaje tog tipa mobitela. Samsung je prošloga mjeseca povukao dva i pol milijuna uređaja nakon što su se kupci požalili da im je eksplodirala baterija, ali korisnici tvrde da su im eksplodirali i zamjenjeni telefoni.

"Surađujemo s mjerodavnim regulatornim tijelima kako bismo istražili nedavno prijavljene slučajeve problema u radu Galaxy Note7. Budući da je sigurnost korisnika naš vodeći prioritet, Samsung će zamoliti sve operatere i maloprodajne partnere da zaustave prodaju i zamjenu Galaxy Note7, tijekom trajanja istrage. Ostajemo fokusirani na tijesnu suradnju s nadležnim regulatornim tijelima kako bismo poduzeli sve potrebne korake s ciljem rješenja ovog problema. Korisnike prve serije Galaxy Note7 ili novih Galaxy Note7 uređaja molimo da isključe svoje uređaje i iskoriste dostupne mogućnosti zamjene uređaja" poručili su iz Samsung Electronicsa.