Događanja

NASTUP S NIZOM KULTURNIH PROGRAMSKIH AKTIVNOSTI

Hrvatska na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Na Međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu koji se održava od 19. do 23. listopada tradicionalno će se predstaviti i Hrvatska.

Piše: Media Servis

Hrvatska će nastupiti s nizom kulturnih programskih aktivnosti; promocijama knjiga hrvatskih autora, razgovorima s autorima, urednicima, novinarima i dr. Okosnica ovogodišnjeg nastupa Hrvatske u Frankfurtu je predstavljanje sedamnaest istaknutih hrvatskih nakladnika, te sedmero mladih autora koji će sebe i svoja djela predstaviti pod motom „Oni dolaze - 7 veličanstvenih mladih autora“: Zoran Antičević, Ružica Aščić, Katja Grcić, Ivan Jozić, Valent Pavlić, Iva Tkalec i Borna Vujčić. To je ujedno i tema ovogodišnjeg nastupa Republike Hrvatske pod geslom: „Hrvatska: povijest - kultura - život“. Uz nakladnike i autore, Hrvatska će na prostoru od 48 m2, u pet dana sajma predstaviti i hrvatski dizajn, kulturni turizam te svoje znamenitosti koje je kroz vizualni identitet štanda osmislila mlada nagrađivana dizajnerica Draga Komparak.

Tradicionalno, na Sajam u Frankfurt iz cijelog svijeta pristižu izdavači, nakladnici, agenti, vlasnici autorskih prava, filmski producenti, knjižari, autori, prevoditelji kako bi zajedno surađivali i poslovali. Na Sajmu izlaže oko 7000 nakladnika iz više od 130 zemalja Svijeta. Prva dva dana Sajma posvećena su poslovnim susretima, a potom se otvara najširoj publici. Ukupno ga posjeti oko 300.000 posjetitelja i 10.000 novinara iz cijeloga Svijeta. Zemlja počasni gosti Sajma su Kraljevina Nizozemska i belgijska pokrajina Flamanska koje zajednički nastupaju uz slogan „Sve ovo dijelimo”(This is what we share).