Politika

PRVO FORMIRANJE MANDATNO IMUNITETNOG POVJERENSTVA

U petak izbor predsjednika i potpredsjednika Sabora te radnih tijela

Predsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner počet će sjednicu u petak, a nakon izbora i konstituiranja preuzet će Božo Petrov. Prvo će se formirati mandatno imunitetno povjerenstvo koje će utvrditi tko postaje zastupnikom.

Piše: Media Servis

"Nakon što zastupnici daju prisegu, novi predsjednik sabora će predložiti dnevni red i planira se početi odmah raditi u petak po tom dnevnom redu i raspravljati i izglasovati o onim temeljim zakonima koji su važni za funkcioniranje i formiranje vlade", kazao je Reiner. Reinera smo pitali i što bi preporučio novom predsjedniku Sabora.

"Preporučio bih mu da ima dobre živce i da se drži Ustava i Poslovnika", rekao je Željko Reiner. HNS-ov Milorad Batinić povrdio je da će se poslijepodne HNS i SDP sastati s vladajućima kako bi dogovorili podjelu dužnosti po Odborima.

"Da računam na mjesto potpredsjednika Sabora jer se time šalje i jedna politička poruka. Temeljem iskustva saziva Sabora 2011./2015. kada smo bili dio vlade, sada ovaj prošli sedmi saziv, mislim da je SDP prepoznao u nama vrlo korektnog partnera i u duhu toga bi nam trebala pripasti funkcija potpredsjednika Sabora", rekao je Batinić.