EU

"VRLO SNAŽAN SIMBOLIČNI KORAK"

Grabar-Kitarović dala snažnu potporu gospodarstvenicima u Azerbajđanu

Otvarajući poslovni forum u Bakuu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i azerbajdžanski predsjednik Ilham Alijev dali su snažnu potporu gospodarstvenicima.

Kolinda Grabar-Kitarović   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

Poručili su kako je vrijeme za proširenje suradnje, što su pozdravili predstavnici 40 hrvatskih i 100-ak tvrtki iz Azerbajđana.

Dvoje predsjednika složilo se kako se dosad ekonomska suradnja između Hrvatske i Azerbajdžana temeljila uglavnom samo na izvozu nafte iz Azerbajdžana u Hrvatsku i prodaji hrvatskih brodova. Sada je vrijeme, složili su se, za diverzificiranje ekonomske suradnje, a mogućnosti su brojne.

Jedan ‘vrlo važan simbolični korak‘, kako ga je nazvala Grabar-Kitarović, bilo bi podizanje razine Privremenog ureda Hrvatske u Azerbajdžanu na razinu veleposlanstva te izrazila nadu kako će nova vlada to uskoro učiniti.

"Prečesto moram reći kako odlične političke odnose ne prati jednaka kvaliteta poslovanja, trgovine i ulaganja. To se tiče i Azerbajdžana. Zaista imamo vrlo dobre političke odnose bez otvorenih pitanja, Hrvatska će nastaviti biti vaš prijatelj i podupirati vas u kontekstu Europske unije", kazala je hrvatska predsjednica.