Događanja

ZBOROVI NA OSJEČKIM TRGOVIMA

Početak adventa i dan grada Osijeka uz prvu smotru amaterskih pjevačkih zborova

Ovogodišnji advent u Osijeku, a ujedno i dan grada započet će pjesmom. 2. i. 3. prosinca na dva osječka trga, Trgu Slobode i Trgu Ante Starčevića, održat će se prva smotra amaterskih pjevačkih zborova.

Osijek   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

 Po uzoru na ostale europske zemlje Turistička zajednica grada Osijeka po prvi puta će u gradu na Dravi organizirati smotru amaterskih pjevačkih zborova. U petak 2. prosinca od 17 sati nastupat će zborovi učenika osnovnih i srednjih škola. 

"To smo mi imali prilike vidjeti svuda u svijetu, a onda isto tako nam je bilo drago pružiti mogućnost onim zborovima koji nastupaju rijetko ili za koje mnogi ne znaju i koji se nemaju priliku predstaviti velikoj publici", kazala je Božica Tadić - Ćavar iz Turističke zajednice grada Osijeka. 

Dan poslije, u subotu 3. prosinca od 11 sati nastupat će vrtičarci i raznolike vokalne skupine. Svaki zbor izvodit će dvije do tri pjesme, koje su tajne ne bi li iznenađenje bilo veće. 

"Imamo dosta zanimljivih prijava. Imamo čak tete iz vrtića koje će nastupati, imamo nekoliko crkvenih zborova, zborova mladih i mješovitih zborova. Imamo recimo i grupu Slovaka", kazala je Tadić-Ćavar. 

Za sada su se prijavili uglavnom zborovi s područja grada Osijeka i iz okolnih mjesta, ali prijaviti se još uvijek može do kraja tjedna na internetskoj stranici Turističke zajednice grada Osijeka.