Politika

"ZAŠTO TAJ TJEDNIK TO RADI?"

Ministar Krstičević opovrgava pisanje Nacionala

Tjednik Nacional je objavio svjedočanstva i sadržaj dosad nepoznate i, kako piše, zataškavane prijave protiv potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića zbog ratnog zločina počinjenog nad srpskim civilima tijekom akcije Maestral 13. rujna `95. u selu Bravnice kod Jajca u BiH.

Ministar obrane Damir Krstičević   FOTO:Damjan Tadic / cropix
Piše: Republika.eu / Media Servis

Navodno ga se tereti za masakr 32 izbjeglice, među kojima su bili žene i djeca. On optužbe žestoko odbacuje i napada tjednik. Oglasio se i premijer Andrej Plenković:

"Kao što taj navodni tjednik navodi, 13. rujna 1995. četvrta gardijska brigada nije bila u BiH, bila je 300 kilometara daleko, bila je u svom sjedištu Splitu. Zašto taj tjednik vodi specijalni rat protiv četvrte gardijske brigade, protiv mene kao zapovjednika četvrte gardijske brigade , protiv Hrvatske. Ja to ne znam. Zašto taj tjednik to radi? Zašto nas želi destabilizirati? Za koje interese i vlasnika to radi? Ja mu samo poručujem da u tome neće uspjeti", rekao je ministar obrane Damir Krstičević.
 
"Pozicija hrvatske vlade je vrlo jasna da se sva kaznena djela trebaju istražiti, procesuirati, onaj tko je za njih odgovoran u odgovarajućem pravnom postupku treba biti, ali manipuliranje s informacijama koje imaju za cilj političku destabilizaciju je nešto što ja kao predsjednik Republike ne prihvaćam", rekao je premijer Plenković.