Ostalo

"BOŽIĆNI POKLON VUKOVARU OD DUBROVAČKO-NERETVASNSKE ŽUPANIJE"

Donacija 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija donirala je vukovarcima 10 tona mandarina. Prilog je pripremio kolega Vedran Vuleta.

Ilustracija   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

Povodom božićnih i novogodišnji blagdana, Dubrovačko-neretvanska županija kao i svake godine, donirala je 10 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji. Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić uručio je donaciju Vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću te najavio donaciju za sanaciju vukovarskog Vodotornja.

Donacija mandarina, koju nam prijateljska županija donira već sedmu godinu za redom provodi se u okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon Vukovaru od Dubrovačko-neretvanske županije“, a župan Galić predao je donaciju fra Vjenceslavu Janjiću, ravnatelju Caritasa Vukovarskog dekanata kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije. Župan Galić zahvalio se na donaciji i dodao:

"Zahvalan sam županiji dubrovačkoj- neretvanskoj. Imamo prijateljske odnose, oni se brže razvijaju, imali su bolju sreću, ali i mi ćemo brzo za njima", rekao je Galić. Na donaciji mandarina zahvalio se Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara:

"Zahvaljujemo prijateljima iz Dubrovačko-neretvanske županije, to je znak da građani Vukovara imaju prijatelje diljem Hrvatske", kaže Pavliček, a Fra Vjenceslav Janjić rekao nam je kome su mandarine namijenjene te koliko se korisnika nalazi u njegovoj župi:

"Namijenjeni su građanima Vukovara, ali isto tako siromašnima. Mi imamo za našu župu oko 250 korisnika, svaka župa ima svoj Caritas i mora se brinuti za svoju sirotinju. Kada imamo puno robe onda podijelimo po čitavom dekanatu Vukovarsko-srijemske županije. Svaka župa se brine za svoje siromahe", istaknuo je Fra Vjenceslav Janjić. Janjić se na kraju zahvalio dubrovačko-neretvanskoj županiji i dodao kako je Grad Dubrovnik uz Grad Zadar Vukovaru najveći prijatelj i dobročinitelj.