Glazba

OSMU GODINU UZASTOPNO

EXIT ponovno izglasan među 10 najboljih festivala Europe!

Osmu godinu uzastopno, EXIT je izglasan među 10 najboljih festivala Europe i to u glavnoj kategoriji prestižnih Europskih festivalskih nagrada (European Festival Awards), za najbolji veliki europski festival!

Osmu godinu uzastopno, EXIT je izglasan među 10 najboljih festivala Europe   FOTO:EXIT
Piše: Republika.eu/ Priopćenje

Na osnovu više od milijun glasova iz preko 60 zemalja svijeta, EXIT je potvrdio status jednog od vodećih  europskih festivala, a u samom vrhu se našao u žestokoj konkurenciji zajedno s ostalim festivalskim divovima kao što su britanski Glastonbury, danski Roskilde i belgijski Tomorrowland. EXIT Avantura bilježi još jedan veliki uspjeh jer je njen festival Revolution u Temišvaru, također ušao u finale u čak dvije kategorije! Ako je suditi po iskustvu Sea Dance festivala koji je nagradu osvojio 2014. godine, novi festivalski "Oscar" za EXIT Avanturu mogao bi ovog puta stići u Temišvar, jer je i Revolution festival, pored svoje osnovne, također nominiran i u kategoriji Najbolji novi festival. Istovremeno, programski direktor i suosnivač EXIT festivala, Ivan Milivojev, nominiran je u kategoriji za izvrsnost i posvećenost u radu (Award for Excellence and Passion)! Najtraženiji britanski reper i zvijezda ovogodišnjeg EXIT festivala, Stormzy, koji je u duhu svog imena poharao glazbenu scenu, glavni je favorit za Najbolju novu zvijezdu.

Pobjednike bira publika iz cijele Europe, zajedno s EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a listu svih finalista možete vidjeti na službenoj stranici Europskih festivalskih nagrada. EXIT je ovu nagradu osvojio 2013. godine, a svake sljedeće je bio među prva tri, dok je Sea Dance prestižnu nagradu osvojio 2014. godine nakon svog prvog izdanja! 

Ulaznice za EXIT od 7. prosinca!

Do idućeg EXIT festivala i velike proslave 50 godina od čuvenog "Ljeta ljubavi 1967" ostalo je još osam mjeseci, a interes za ulaznice je čak dvostruko veći od prethodnih godina! Odmah po završetku ovogodišnjeg festivalskog izdanja, u roku od svega pet dana, za prve ulaznice prijavilo se čak 20.000 fanova iz preko 60 zemalja svijeta. Svi prijavljeni u tom periodu, kao i prvi kupci ulaznica od prethodne godine, već nabavljaju svoje ulaznice, i to ranije nego ikad prije. U srijedu 7. prosinca, točno u podne, počinje i globalna prodaja ulaznica za EXIT Summer of Love 2017! Ulaznice su dostupne putem www.ticketshop.hr, i to po poklon cijeni od 439 kn, što predstavlja uštedu od čak 60% u odnosu na punu cijenu. Broj ulaznica po ovoj cijeni je ograničen.